måndag 25 juli 2011

Katten Madeleine på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Madeleine på Södertälje Katthem.
 
Idag kom blogghjälpen till katthemmet på förmiddagen. Det brukar hon inte göra så ofta på måndagsförmiddagar, men idag var det en av mina kompisar som behövde åka till veterinären.

Min kompis kom till katthemmet ganska nyligen. Hon var hur mager som helst, men åt upp sig lite hos oss. Men i morse mådde hon plötsligt inte alls bra. Eftersom vår egen vettis har semester fick de åka till djursjukhuset med henne. Efter en noggrann undersökning beslutades att hon skulle få somna in, eftersom bedömdes vara för sjuk för att orka repa sig.

Hon var en jättego katt som helt klart hade haft ett hem. När en sån katt blir hemlös, finns alltid risken att den blivit utsläppt just för att den är sjuk och för att den kommer kosta mycket pengar hos en vettis. Vi vet inte säkert om det var så i det här fallet, men vi konstaterar att ingen verkar sakna henne. Nu hoppas vi att hon har det bra hos Skaparkatten. Det förtjänar hon.

16 kommentarer:

  1. Ibland vet man inte vad man ska jama. Så ledsna. Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Det är så sorgligt. Hur kan en katt som har haft ett hem inte vara saknad. Hur kan det få vara så?
    Nosbuffar

    SvaraRadera
  3. Tänk att vi tvåbeningar har så lätt för att döma en liten katt till döden så fort det blir det minsta besvärligt att ta hand om den! *ledsen* Undrar om de skulle vara lika snara med att kasta bort sina dyra mobiler om de strulade lite grand? Eller rentav sätta ut sina barn för att de behövde vård, smutsade ner soffan eller var lite extra besvärlig?

    Nospuss från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

    SvaraRadera
  4. Men uschjam så sorgligt. Fy för den som kastade ut henne för att hon var sjuk! *fräser ilsket* Men nu får hon frid hos Skaparkatten och behöver inte ha ont längre.

    SvaraRadera
  5. Stackars din kompis. Vi vill bara inte tro på att en husse eller matte kan dumpa sin kisse för att den blir sjuk. Fast vi vet ju förtås, att det kan vara så hemskt. Man blir så ledsen och uppgiven. *kurr*

    SvaraRadera
  6. Fyjam vad ledsen man blir! *tårar på nosen* Man vill bara inte tro att människor är så grymma att de kastar ut sim familjemedlem för att den är sjuk och att det kommer att kosta pengar. Är man sjuk så behöver man ännu mer få känna trygghet och kärlek, inte bli utslängd! Skönt att hon fick vara hos er och få lite ömhet innan det var dags att tassa över bron.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  7. Nu får det lugna ner sig med änglamissar!
    Skaparkatten har lockat hem flera på sistone.
    M&M

    SvaraRadera
  8. Dui och Deco, vi katter behöver ju inte jama jämt. Vi vet ju vad vi menar ändå.

    SvaraRadera
  9. Sambo och Roxy, det frågar vi också. Hur är det möjligt?

    SvaraRadera
  10. Klosterkatterna, såna händelser gör att man blir mer beslutsam när det gäller att arbeta för att höja katters status.

    SvaraRadera
  11. Kjelle Bus, visst är det för bedrövligt.

    SvaraRadera
  12. Sippo, vi vet ju inte med säkerhet att det var så, men misstanken finns.

    SvaraRadera
  13. Findus, Isak och Rasmus, man vill inte tro att det finns människor som gör på det här sättet, och vi vet inte säkert om det var så heller, men vi undrar varför ingen har saknat katten.

    SvaraRadera
  14. Alice, det är så ledsamt att vara med om sånt här. Trots att det händer ibland att vi måste låta en sjuk katt somna in så vänjer man sig aldrig. Man blir lika ledsen varje gång det sker.

    SvaraRadera
  15. Max och Måns, ni har så rätt. Nu vill vi ha lugn och ro och bara njuta av våra kompisar.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...