söndag 24 juli 2011

Katten Madeleine på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Madeleine på Södertälje Katthem.

Efter gårdagens bus med blogghjälpen tänkte vi att det kanske var bäst att ta det lite lugnt idag. 

Även om inte nån av oss i vår bur fick nån intresseanmälan, så var det i alla fall två tjejer som sa när de kom in, att det ville titta på Madeleine först. Det visade sig att de blivit nyfikna på mig sedan de först fått ett tackbrev av mig (det får alla som skänker pengar till katthemmet) sen hade de läst bloggen också.

Jag gjorde som jag brukar (och som jag nu, uppmuntrad av många bloggläsare, kommer att fortsätta med), nämligen hoppade upp på burdörren för att hälsa välkommen. Tjejerna verkade väldigt snälla och stannade och pratade en stund med mig.

Sen var det en braig sak till med dem. De ville nämligen börja hjälpa oss på katthemmet. De ville särskilt jobba med att socialisera skygga katter. Det tycker blogghjälpen är speciellt bra. Ofta är det ju så att de katter som är mest sociala och keliga får mesta goset, medan det faktiskt är så att det är de som är mest tillbakadragna som behöver mest gos.

10 kommentarer:

  1. Heja Madeleine! Väldigt snyggt av dig att hälsa tjejerna välkomna med att klättra på dörren, då måste de ju känna sig välkomna.

    Du har så rätt i att det är skyggisarna som behöver mest gos.

    SvaraRadera
  2. Vilka braiga tjejer det verkade vara och vad jamarskoj att de frågade speciellt efter dig. De blev säkert jätteimponerade av din specialhälsning. Du har så rätt i att skyggisar behöver mycket gos och det vet ju både du och jag att gos kan göra underverk!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  3. Verkar vara bra tjejer! Kul att de ville hälsa extra på dig. Nu håller vi tassarna extra hårt för att din människa kommer snart.Nosbuff

    SvaraRadera
  4. Vilka gulliga tjejer som vill hjälpa till med er kissar på katthemmet! De blev nog jätteimponerade av din hopp-upp-på-dörren-hälsning. Du har alldeles rätt i det du säger: skyggisar måste man förstås avsätta extra mycket tid för. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  5. Jamar som övriga missevänner.
    Klart att det är skyggisar som behöver mest gos, för att förstå att det FAKTISKT finns tvåbeningar som är snälla oxå mot oss katter.

    Tassen upp för dig du fina Madeleine..

    Tass Tass

    SvaraRadera
  6. Sippo, visst behöver skyggisarna mest gos. Fast jag vill ju inte att de BARA gosar med skyggisarna.

    SvaraRadera
  7. Alice, jag tycker det var bra också att de frågade efter mig. JAg tycker det är jamarkul att vara kändis.

    SvaraRadera
  8. Dui och Deco, jag tror det är jamarbra tjejer. Bra att såna kommer till katthemmet.

    SvaraRadera
  9. Findus, Isak och Rasmus, jag tror det är en bra PR-grej att hoppa på burdörren. Det ska jag fortsätta med.

    SvaraRadera
  10. M, C, T, S visst är det bra med tvåbeningar som förstår att skyggisar behöver extra gos?

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...