tisdag 5 juli 2011

Blogghjälpen summerar

Idag är det jag, blogghjälpen, Kattson som försöker summera sin senaste, kära bloggkatt, Lilja.

Trots att det är just det här jag jobbar för, att min bloggkatt ska få ett eget, bra hem, så blir jag lika kluven varje gång det händer. Jag känner saknad, glädje, vemod, hopp om vartannat.

Lilla Lilja har utan tvekan gjort ett djupt intryck på mig, precis som hennes bloggkompisar innan gjort. Man tycker man kommer nära en katts tankesätt och sätt att vara överhuvud taget. Man får en sorts kontakt som är ganska oförklarlig egentligen.

Att välja en efterträdare är inte helt lätt. Det blir ju en helt annan individ man ska lära känna och vars historia man vill ska beröra. Vi får se om vi lyckas, nästa bloggkatt och jag.

I morgon ska jag bestämma vilken det blir. Den Lilja hade utsett har kanske, kanske fått en instresseanmälan idag, och då är det ju ingen idé att han blir bloggkatt.

Vi hörs i morgon hoppas jag!

28 kommentarer:

  1. Det är alltid roligt att ni behöver byta bloggkat! Det betyder ju att den förra ar fått ett eget hem. HURRA!!!
    Vi väntar och ser fram emot nästa kisse som vill berätta!

    =^.^=

    Nosbuffar

    SvaraRadera
  2. Hej, jag förstår att det känns vemodigt att lämna Lilja. Katter har ju en speciell förmåga att finna plats i ens hjärta. Men det är härligt att Lilja får sitt efterlängtade permanenta hem, och att det till och med blir tillsammans med mamman är en oväntad bonus. Och nu får katthemmet plats att hjälpa en annan som har haft det tufft. Ni alla volontärer gör ett fantastiskt jobb. All heder till er, och mina varmaste lyckönskningar till Lilja och hennes matte!

    SvaraRadera
  3. Vi har också lite blandade känslor nu när Lilja har flyttat. Men hon kunde inte fått ett bättre hem. Tänk att få följa med sin mamma! *svansdansar*

    SvaraRadera
  4. Vi tycker att du är fantastisk.Vi kommer att sakna Lilja jättemycket, liksom vi saknar många av bloggkatterna men det viktigaste är ändå att de har fått sina egna människor.Förstår att det är mycket blandade känslor när man ska skiljas åt. Vi hoppas att vi får en liten rapport såsmåningom från Liljas och hennes mammas hem. Fortsätt med det fantastiska arbete du och alla ndrar på katthemmet gör.Nosbuff

    SvaraRadera
  5. Även om man aldrig har jobbat på katthem så är det inte svårt att föreställa sig att det är med blandade känslor man tar farväl av sin pälsklädde vän. Det betyder ju inte att man inte är lycklig för vännens skull utan det är resultatet av att man har kommit någon nära, brytt sig om, fäst sig. Och så bra det är att man gör det, det är inte alla som har den förmågan, eller tillåter sig det.
    Hoppas att du snart känner lika stor samhörighet med den nya bloggkatten. Och så hoppas vi såklart också på att få veta hur det går för Lilja och hennes mamma!
    Tack för allt fantastiskt arbete du och dina vänner på katthemmet gör. Vi tänkte skriva lite om Lilja på bloggen i morgon om det är ok.
    Många kramar och tassklappar

    SvaraRadera
  6. Jag förstår dig så väl; att först lära känna en katt och sedan behöva skiljas från den... trots all glädje över att katten får ett hem och över att ha utfört ett fantastiskt arbete, måste det slita i hjärtat. Särskilt när man älskar katter och engagerar sig så mycket som du gör!

    Varje bloggkatt lämnar eviga tass-spår i ens hjärterot, även om just vi har lyckan att få fortsätta att följa två av dem här hemma: Jenny och Majsan. Och nästa bloggkatt kommer att bli en kär vän, den också... vi väntar med spinning på vem det blir, skall du veta.

    Tack för att du finns! För varenda bloggkatt du hjälpt är du ovärderlig...

    Kram från sr. Carina, klosterkatternas matte.

    SvaraRadera
  7. Vi kommer alla sakna Lilja - liksom vi saknade hennes föregångare. Men samtidigt är det roligt att hon får lämna katthemmet och få ett riktigt hem! Jag är väl kanske inte helt övertygad om att jag skulle kunna "lämna ifrån mig" någon själv, så jag är tacksam över att det finns de som kan göra det. Jag blev jourmatte till en kisse en gång, men när de hittade ett hem till honom, hade jag redan blivit förslavad och jag förstod att om jag inte bestämde mig för hur många katter jag kan klara av (ekonomiskt med tanke på veterinärkostnader osv) och utrymmesmässigt (mina är alltid innekatter och behöver ett visst utrymme för att kunna bygga sitt revir på, för att kunna röra sig ordentligt osv), så skulle jag snabbt bli en av de där sorgliga "katt- och hundsamlarna"...

    Tack för att du och dina vänner på katthem överallt gör ett sådant fantastiskt/fankattiskt jobb!
    Maurices och Kajsas slav
    lillie

    SvaraRadera
  8. Förstår att det är blandade känslor. Att arbeta med hemlösa katter är verkligen inte lätt alla gånger. Har varit jourhem ett par gånger och en liten katthona gjorde ett stort avtryck i hjärtat på mig. Saknar henne fortfarande men samtidigt är jag så glad att hon fick flytta med sin bror som hon älskade massor till ett hem med två äldre vuxna utan barn men MASSOR av tålamod.

    Spännande då får jag ju se Liljas efterträdare imorgon ;-)

    Kram på dig blogghjälpen, du gör ett fantastiskt arbete

    SvaraRadera
  9. Det är stor tur att det finns människor som du, som ger våra små katter så mycket kärlek. Förstår helt och fullt hur både underbart och svårt det är när en katt man fäst sig litet extra vid flyttar.
    Nu ska vi få lära känna en ny katt. Det är alltid rörande att läsa deras historier. Säger som de andra, tack för allt du och de andra där gör för våra hemlösa små!

    SvaraRadera
  10. Jam säger som Julia att det är kuligt att ni byter bloggkatt , för det betyder ju att nuvarande bloggkatt Lilja fått ett alldeles eget hem :)
    Givetvis kommer vi sakna Liljas kloka ord o braiga idéer , men vi hoppas på lite rapporter från hennes nya hem då och då !!!
    Spinnande att se vem som blir den nya bloggmissen !!!

    SvaraRadera
  11. Jamar instämmande med Gustav och de andra. Jag vet ju själv vilket fanKATTiskt jobb du och de andra på katthemmet gör för att vi missar skall få nya bra hem. Vi kommer också sakna söta Lilja samtidigt som vi svansdansar av glädje över hennes nya hem. Men vi är även riktigt jamarnyfikna på vem som blir nästa bloggkatt!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  12. Visst innebär byte av bloggkatt alltid en massa saknad, fast ändå mer glädje ändå. Så bra att ännu en kisse (förmodligen) får en egen människa att ta hand om. Då gör det kanske inte så mycket, att han inte kunde bli bloggkisse. Vi tycker det ska bli så intressant, att lära känna den nya bloggande missen från katthemmet! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  13. Klart det innebär en saknad, vore väl konstigt annars. Varje katt är ju en individ och har en personlighet.

    Du och alla som jobbar på katthem gör fantastiska jobb. Så även om det skär i hjärtat att lämna över en katt till ett hem så vet du ju att det finns så många till som behöver dig. En klen tröst, men kanske värt det?

    Kram & Nosgos från oss.

    SvaraRadera
  14. Kära Kattson!
    Du är helt fankattisk! Ännu en liten sötnos har fått ett eget hem tack vare dig! Tack, tack för det du gör för hemlösa katter!

    Kramar till dig (och PO) från
    Gitte
    f.n. sjukhuset i Skövde

    SvaraRadera
  15. Hjulia Huller om Buller, visst är det kul med ny bloggkatt eftersom det betyder att ännu en katt fått ett eget hem.

    SvaraRadera
  16. Charlotte, visst är det roligt att Lilja fått ett eget hem. Det är ju vad vi jobbar för hela tiden.

    SvaraRadera
  17. Sippo, jag tror det är alldeles naturligt att man har blandade känslor. Men Lilja är i goda händer nu.

    SvaraRadera
  18. Dui och Deco, vi kämpar på. Redan idag kommer nästa bloggkatt att presenteras.

    SvaraRadera
  19. Gunilla och Frasse, ni gör ett fantastiskt arbete ni också, som låter katter komma till tals på er blogg. Lilja kommer säkert att rapportera från sitt nya hem så småningom.

    SvaraRadera
  20. Klosterkatterna, som tur är finns det många som jobbar för att katter ska få det bättre. Ni själva är goda representanter. Det är verkligen inte många som upplåter sitt hem åt 7 f d hemlösa katter!

    SvaraRadera
  21. lillie, det är tur att det finns människor som tänker sig för också och inte bara skaffar fler och fler katter. Det finns en gräns och det måste man tyvärr inse.

    SvaraRadera
  22. Kattfamiljen, du har ju redan fått tjuvkika på min efterföljare. Kul att du kom och hälsade på katthemmet.

    SvaraRadera
  23. Gustav, det är tur att det finns många människor som tar hand om oss som inte har nåt annat hem. Undrar hur det skulle gå annars.

    SvaraRadera
  24. Kjelle Bus, snart ska ni få se vem den nya blogggkatten är...

    SvaraRadera
  25. Alice, alla verkar nyfikna på min efterträdare. Ni ska snart få se vem det är.

    SvaraRadera
  26. Findus, Isak och Rasmus, vi blir glada för varje katt som får ett nytt, bra hem. Det borde vara en kattlig rättighet, men så är det tyvärr inte.

    SvaraRadera
  27. Nea, visst är det som du jamar. Fast det kan bli lite konstigt när hjärnan säger en sak och hjärtat en annan.

    SvaraRadera
  28. Gammelmatte, ja det gick bra den här gången också! Hoppas du snart är hemma hos de dina igen!

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...