fredag 10 juni 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Idag är det flämtvarmt igen. Såna här dagar önskar man mer än annars att man hade ett eget hem med egna människor. Tänk att få ligga i ett fönster och spana på fjäderkotletter, att sen kunna gå in i köket och dricka lite vatten och äta lite. Kanske till och med få gå ut på en balkong och svalka sig lite. Hela tiden med vetskap om att man har en tvåbening som ser till att man har det bra.

Blogghjälpen blir så ledsen när hon hör att jag längtar så efter ett eget hem. Hon skulle vilja kunna trolla, säger hon. Om hon kunde det skulle hon trolla så att alla hemlösa katter fick ett toppenhem, med snälla människor.

Men nu kan blogghjälpen tyvärr inte trolla, och inte jag heller. Vi får vackert vänta på att rätt människa dyker upp och vill ta hand om oss.

Jag brukar inte klaga (annat än på blogghjälpen ibland), men nån gång måste man få släppa fram det som ligger en varmast om hjärtat.

22 kommentarer:

  1. Ja' förstår prexis hur du menar. Ja' tjenner mej så lykkli' över att ha fått ett hem där ja' kan röra mej hur ja' vill å ha två fönster att ligga i. Ja' önskar åxå att ja' kunde trålla fram en männischa åt dej.
    -Tindra

    SvaraRadera
  2. Vi önskar att du får ditt hem nu.Förstår att du längtar men de kommer nog snart nu dina människor.Tröstbuffar

    SvaraRadera
  3. Jag önskar också så att dina människor snart står vid kattburen och säger att DEN katten vill vi bo tillsammans med! Ska försöka tänka och tänka på det, så kanske det blir sann-tänk.

    SvaraRadera
  4. Vi håller klor och tassar också att just din människa ska komma snart för att hämta dig!

    =^.^=

    Tröstegos

    SvaraRadera
  5. Du skall se att snart - kanske redan på nästa öppethusdag - så tassar det in en människa som du ser behöver just dig. Då mjauar du bara till dem att de skall låta dig adoptera dig och så krafsar de lite på ett papper och så får du åka hem och sova i sängen! Men det är bättre att vänta tills din människa kommer, än att chansa och så visar det sig att den människan egentligen tillhör någon annan...

    tröstegos å tröstegottisar, tröstebuff å trösteråttisar
    M&K

    SvaraRadera
  6. Vi får lite ont i hjärtat när vi läser dina ord, käraste Lilja! För vi vet hur du har det och vi minns hur vi själva hade det... ja, Rafael har ju aldrig bott i ett katthem, men han vet lika bra som vi hur det är att vara ensam och längta efter ett hem och en matte/husse! Vi skall göra som Gustav, tänka riktigt mycket på dig och be Skaparkatten att skicka en underbar människa till dig... kom nu bara ihåg att övervinna din blyghet och gå fram till honom/henne så att personen förstår att det är just dig han/hon har kommit för!

    Tass från klosterkatterna Jenny, Majsan, Assar, Sixten och Rafael.

    SvaraRadera
  7. Suck vi trodde inte vi kunde jama här mer:(
    Det dök upp ngt konstigt om att det inte gick att använda *ramen*??
    men så klickade vi på en länk, JAPP då kom denna ruta fram, Jamjamjam.

    Men Lilja då, vi hoppas i det längsta att även du ska få komma till ngn bra och snäll tvåbening. Vi tänker på dig så det knakar om det.
    Du ska se att innan denna sommar är slut, så har du oxå ngn som du kan få bo hos, fast INTE hos ngn som tar katter för *sommarkatter* och sedan vill dom inte ha katten längre :(
    Så din/a människa/or kommer ska du se framöver.

    Tass tass på dig du fina katt

    SvaraRadera
  8. Men lilla gumman *tasskramar* Du skall se att dina människor kommer snart. Precis som blogghjälpen brukar säga, det är bättre det tar tid och blir rätt än att det går fort och blir fel. Vi håller åtta tassar, två svansar, två tummar och tio tår för att de kommer snart!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  9. Nu får vi lite knip i hjärtat, för visst är det så, att det är ett eget hem med egen människa man vill ha. Vi hoppas så, att just DIN människa snart förstår att det är en katt som behövs för att göra huset (eller lägenheten) till ett riktigt hem! *nosbuffar* Kurr och burr.

    SvaraRadera
  10. Tindra, det känns skönt att du tänker på mig Tindra. Bara det gör att man lättare orkar se framåt.

    SvaraRadera
  11. Dui och Deco, det verkar som om alla ska på semester nu, och då har man inte tid att skaffa katt. Kanske lika bra?

    SvaraRadera
  12. Gustav, jättebra om du tänker på att jag ska få ett eget hem, så det blir ett sann-tänk.

    SvaraRadera
  13. Hjulia Huller om Buller, tack snälla ni. Jag behöver alla tass- och tumhållningar jag kan få.

    SvaraRadera
  14. lillies lya, blogghjälpen säger också att det är bättre att vänta och att det är rätt tvåbeningar som kommer, än att det går fort och blir fel. Men ibland tycker jag mina tvåbeningar skulle komma NU!

    SvaraRadera
  15. Jenny, Majsan, Assar, Sixten och Rafael, det är snällt att ni ber för mig. JAg ska verkligen försöka gå fram och visa mig om min människa kommer. Blogghjälpen säger att jag blivit lite duktigare på det.

    SvaraRadera
  16. m, C, T, S, vad tokigt att ni inte kommentera först. Tur att det löste sig, för jag tycker det är jamarkul att läsa era kommentarer. Hoppas ni har rätt och att jag har ett eget kanonhem innan sommaren är slut *drömmer*.

    SvaraRadera
  17. Alice, det känns bra att ni håller allt vad ni kan för att jag ska få ett hem. Det känns mycket bättre då.

    SvaraRadera
  18. Findus, Isak och Rasmus, jag undrar hur länge till det ska ta innan mon människa förstår att jag sitter här och väntar?

    SvaraRadera
  19. Försök att få en lokaltidning att skriva om er, så brukar tvåbeningarna få upp ögonen. Det stod om Fisksätra katthem i Metro i går på sidan 6 http://www.readmetro.com/show/se/Stockholm/20110610/2/6/
    Tänker på dig och förstår din längtan, hoppas rätt människa kliver in en vacker dag och att det inte dröjer allt för länge.
    Svanskram och buffisar/Tudor

    SvaraRadera
  20. Åh, vad vi önskar att rätt människa kommer snart. De måste kanske lära känna dig lite bättre, för då måste de ju förstå att du kommer att ta så bra tass om dem att de får de bättre än de någonsin haft förut. Som Findus o Co jamar - ett hem blir inte ett riktigt hem förrän det finns en katt i det.
    Vi tycker att Tudors idé om lokaltidningen låter jättebra.
    Många kramar och tassklappar

    SvaraRadera
  21. Tudor, vi har haft lokaltidningar som gjort reportage flera gånger. Men jag ska säga till blogghjälpen att hon kontaktar en igen.

    SvaraRadera
  22. Gunilla och Frasse, visst har Tudor en jamarbra idé. Hoppas nån vill göra ett stort reportage om oss. Då ska jag berätta hur mycket som helst för dem.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...