söndag 5 juni 2011

Katten. Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Det är bra att många reagerat över att godiset som blogghjälpen köpte i det tyska landet inte finns här i Sverige. Jag har allvarliga funderingar på att skicka tillbaka blogghjälpen till det tyska landet på en inköpsrunda. Fast då får hon åka på morgonen och komma tillbaka till katthemmet med godiset på eftermiddagen. Nån hel vecka utomlands tänker jag verkligen inte tolerera.

Sen har hon berättat om en annan bra sak i det tyska landet också. De stora varuhusen och mataffärerna vid köpcentra har EGNA lådor utanför entrén där man kunde lägga mat till hemlösa djur. Här hemma får vi ju be om lov att sätta ut en egen låda som vi får tillverka själva. I bästa fall får vi det. I det tyska landet står alltså affären själv för lådan. Bra reklam för dem blir det ju dessutom.

Jag ska ta ett jam med min tyska kollega, Katze Konrad som ni ser på den undre bilden. Han är väldigt upprörd över att vi varken får Crunch eller lådor för djurmat till hemlösa katter som affärerna själva står för. Han kanske kan hjälpa mig med det här. Han bodde i närheten av blogghjälpens hotell.

18 kommentarer:

  1. Så jamarns bra att du fått kontakter i det tyskalandet :)
    Då kanske vi snart kan få se det där gottiset i Sverige och lära affärerna här att själva sätta ut lådor att lägga mat i !!!

    SvaraRadera
  2. De va som X. Lådor utanför affärerna för mat till hemlösa djur! Det vore något att ta efter här i Sverige. Det är ju det jag jamar att det land vi bor i inte är det bästa i världen fast vi alltid har fått höra att det är så. Nu när vi får mer och mer att göra med andra länder så märker vi ju att många länder gör mycket mer för djuren än vårat land. Något som man kanske skulle prata med dom som bestämmer här i landet om.

    Tass från Jenny, klosterkatt och bolisassistent

    SvaraRadera
  3. Lådor att lägga mat i är en jamarbra ide! Då kan de som handlar köpa några extra burkar och sen lägga i lådan. Jag blev också så nyfiken på godiset för dentisar är det enda godiset jag gillar så jag bad matte leta på det där internetet, men hon hittade inget ställe i sverige att köpa det ifrån. *slokar med morrisarna* Hoppas de börjar sälja det här snart!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  4. Matte rapporterar så snart Whiskas har svarat om varför Crunch inte finns i Sverige!
    Håll tassarna att hon får svar snart.
    Annars har hon lovat att skriva igen och TJATA tills dom gör det *fniss*

    Att det finns behållare för mat till hemlösa djur är en jamarbraig idé.
    Det borde affärerna här hemma ta efter snarast!!!

    =^.^=

    Nosbuffar

    SvaraRadera
  5. Vilken jamarns bra idé! Det där skulle vi ha här också!!! Och leverkorv i korv och tyska landetgottisar! Konrad ser ut att vara en resolut herre, så han kanske har bra kontakatter som kan esporpritoriskicka både idéer och gottisar hit!!!
    nosgos å gottisar, nosbuff å råttisar
    M&K

    SvaraRadera
  6. Jamarns, du är verkligen en katt med många hårbollar i luften. Tänk att du har internätschionäl kontakter också. *beundrande*

    SvaraRadera
  7. Lådor utanför butikerna är ju jättebra! Tänk om affärerna här kunde förstå det! Vi tassade in till Frasse för en liten stund sen, vad bra bloggen blev. Nu blir det ännu fler som ser att katthemmet och DU finns. Nosbuff

    SvaraRadera
  8. Vilken otroligt bra idé med lådorna. Tänk så många bra saker man kan använda kattonger till.
    Hoppas att du och Konrad med gemensamma krafter kan få detta utmärkta matlådesystem infört även här hos oss.
    Och kanske Crunchisarna kan följa med på köpet så att jama. Bara en idé...
    Tassklappar

    SvaraRadera
  9. Det var verkligen ett bra system med lådor med matinsamling i affärerna! När det är enkelt för den som handlar att kunna lägga ned maten i lådan direkt så tror vi att fler skulle tänka tanken och "komma ihåg" att skänka mat. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  10. Kjelle Bus, det är precis min plan!

    SvaraRadera
  11. JEnny, det är lätt att bli hemmablind. Men vi har som jamat mycket att lära av andra länder.

    SvaraRadera
  12. Alice, det finns nog krafter som redan jobbar för att vi ska få det godiset här i Sverige. Hoppas de lyckas!

    SvaraRadera
  13. Hjulia Huller om Buller, bra att ni inte ger er! Lådor för kattmat finns i en del affärer, men då är det i regel katthem som måste be om att få ställa dit en låda.

    SvaraRadera
  14. lillies lya, jag har kontakt med Konrad och han har lovat göra allt han kan för att godiset ska komma hit.

    SvaraRadera
  15. Sippo, man måste hänga med. Internätschionälla kontakter är snart ett måste, annars kanske vi inte hänger med i godisutvecklingen.

    SvaraRadera
  16. Dui och Deco, vad roligt att ni gillade min gästblogg hos Frasse. Det är jättesnällt av honom att låta oss blogga där.

    SvaraRadera
  17. Frasse, Konrad och jag jobbar hårt på det här. Vi får se hur det går.

    SvaraRadera
  18. Findus, Isak och Rasmus, visst är det en fiffig idé? Tänk om alla som handlar kunde ta med en burk djurmat och lägga i en låda till oss.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...