torsdag 2 juni 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Efter de senaste blogginläggen där jag berättat om ett godis som blogghjälpen hade med sig hem från det tyska landet är det många som hört av sig och undrat vad det godiset heter. Jag har sagt till blogghjälpen att ta med sig blixtmaskinen hit på lördag när hon ska ta kattpass och fotografera asken, så ni alla kan skicka iväg nån tvåbening till det tyska landet för att köpa ett lager. Jag tror nämligen inte att det godiset finns i affärerna här hemma.

Annars har det inte hänt så mycket. Snälla människor har varit här och tagit hand om oss, fastän det varit helg. Kan ni tänka att det finns snälla människor som offrar sin fritid för att hjälpa oss? Samtidigt finns det andra som försätter oss i den här situationen. Visst är livet konstigt?

Nästan varje dag blir vi uppringda att tokiga tvåbeningar som ska på semester och vill lämna in sin eller sina katter IDAG! Vi har redan överfullt, liksom säkert alla andra katthem. När ska tvåbeningar förstå att man inte kan åka på semester om man inte ordnat det för sin katt i förväg? Hur svårt är det att förstå det?

20 kommentarer:

  1. Det måste vara någon felkoppling i hjärnkontoret som gör att det blir så. Önskar att det fanns någon doktor som kunde laga felet.
    Undrar just om de som har hundar gör likadant? Eller har hundmänniskor inte det felet? Jag fattar ingenting?

    SvaraRadera
  2. SUCKJAM o STÖNJAM o alla sorters JAM över korkade 2-benta som bara tror att det bara är så där att åka iväg på semester o ringa närmsta katthem för att bli av med katten.
    Fy jamarns såå arg jag o matte blir !!!
    Hade inte min 2-benings föräldrar kunnat passa mig så hade givetvis matte o husse bokat in mig i god tid på ett pensionat. För lämnat mig utan tillsyn det hade dom aldrig gjort ! Det räcker ju att dom ska vara borta från morgon till kväll för att dom ska ordna upppassning till mig :)

    SvaraRadera
  3. Klart att man ordnar kattvakt vid semestrar. Dumma 2 benta som inte begriper nåt. Vi håller med de andra som fräser ifrån!

    =^.^=

    Nosgos

    SvaraRadera
  4. Suckjam säger jag också. Man kan undra om de 2-benta har fel i huvudet när de gör så. Jodå, hundmänniskor har börjat göra så också nu. Förr åkte ju de flesta 2-beningarna inte på så långa resor som nu och då ordnade de in sin(a) hund(ar) på pensionat. Men med dagens dyra resor blir det alldeles för dyrt och den här generationen är alldeles för egocentrerade för att tycka att det är viktigt att ta hand om det djur (oavsett vilket djur det än är) när de reser till Thailand eller nåt annat inneställe. Vi kan se detta i Stockholm t.ex. där folk har släppt ut massor av kaniner som de tröttnat på. Det finns stora kaninkolonier på flera platser i Stockholm nu som ingen tar hand om alls utan de får klara sig vinter som sommar. Det behövs verkligen bättre djurlagar i vårt land!

    Nosbuffar från gammelmatte Gitte i Otterbäcken

    SvaraRadera
  5. AlltSÅ FYJAMARS jamar vi, att inte tvåbeningar kan begripa ngt sådant, att man måste skaffa ngn som kan titta till ens katter/Hundar när man åker på längre resor.

    Jamar som katten *Gustav
    *Det måste vara någon felkoppling i hjärnkontoret som gör att det blir så. Önskar att det fanns någon doktor som kunde laga felet*

    Önskar vi oxå att det fanns en sådan doktor.


    Tass tass

    SvaraRadera
  6. Vi suckjamar vi med och håller fullständigt med det Gustav jamade. Är det för mycket begärt att tänka innan man skaffar katt?

    SvaraRadera
  7. Vi jamar som flera andra, såna tvåbenigar måste vara felkopplade i huvudet! Undrar om de gör likadant med sina barn när de åker bort, bara kastar ut dem i trappen. Fyjam säger vi bara!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  8. Ja, i bland undrar man om vissa tvåbeningar alls har någon hjärna!!

    Nosgos på dig!

    SvaraRadera
  9. Gustav, det måste vara nån felkoppling som är omöjlig att koppla rätt igen. Och tyvärr drabbar det här visst alla husdjur i ökande grad. Fy för såna tvåbeningar!

    SvaraRadera
  10. Kjelle Bus, precis så som dina tvåbeningar göra borde alla tvåbeningar göra. Vad är det för fel på dem som bara sticker?

    SvaraRadera
  11. Hjulia huller om buller, vi borde ordna en riksomfattande protest mot alla som överger sina djur!

    SvaraRadera
  12. är det verkligen så? Jag inbillade mig att svenska var mer upplysta. Så naiv jag var. Vet att det finns spanjorer och italienare lämnar sina husdjur vind för våg när de drar på semester. Är djuret kvar när de kommer tillbaka så är det väl okay (tycker de). Själv fraktar jag min katt över Europa per bil och/eller flyg enligt konstens alla regler. Bra att ni tar fram kameran och visar oss vilket godis det var så får vi se vad vi kan göra.

    SvaraRadera
  13. Gitte, visst behövs det bättre djurlagar. Det ska vi kämpa för når vi sjösatt den riksorganisation som vi håller på att jobba med.

    SvaraRadera
  14. TArzan, Sessan Chicko och Mimmi, tror vi får börja utbilda nån som kan operera in lite vett i tvåbeningar som överger sina djur.

    SvaraRadera
  15. Sippo, det värsta är att det finns de som varken kan tänka före eller efter de skaffat katt.

    SvaraRadera
  16. Alice, vissa borde nog inte ha ansvar för nåt levande väsen. De kan ju inte ens ta ansvar för sig själva verkar det som.

    SvaraRadera
  17. Karlavagnen, tyvärr sprider sig det dåliga beteende från vissa andra länder hit. Det är hemskt. Imorgon ska blogghjälpen komma hit och fota godiset!

    SvaraRadera
  18. Det är ju fullkomligt obegripligt att folk kan bära sig åt så. Dels att de är grymma, ansvarslösa och okänsliga förstås. Men man undrar också - tänker de inte på hur fullkomligt idiotiska de verkar när de beter sig så här? Man tycker att de någonstans skulle känna sig ganska dumma. Men tydligen inte...
    Skäller ni på dem när de ringer? Det hade vi gjort!
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
  19. Gunilla och Frasse, ibland undrar vi om de rent av är FÖR dumma för att känna sig dumma när de handlar så här. Vi "varierar" nog svaren, beroende på vem som svarar.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...