måndag 30 maj 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Som ni kanske kommer ihåg från igår lovade jag berätta mer om blogghjälpens resa till det tyska landet. Jag hade ju sagt att en av förutsättningarna för att hon överhuvudtaget skulle få åka var att hon handlade godis till oss. Mmmm, det lovade hon att göra.


Hon gick mycket riktigt in i en affär där det fanns massor med djurgrejor. Mycket mer än hon sett i nån affär i Sverige. Vet ni vad som fanns där bland annat? DENTABITS. De kostar ju mellan 22-35 kronor styck här hemma. Där borta kostade de 1,45 evrå, det är visst samma som 13.50 i riktiga pengar.

Varje normal tvåbening skulle ju i ett sånt gynnsamt affärsläge kasta ut allt vad resväskor och annat skräp heter ur bilen och lasta den full med Dentabitsaskar, eller hur? Tror ni blogghjälpen gjorde det? Nähej då. Jag räknade till ynka 20 askar! Visserligen hade hon lite annat godis med också, men det är typiskt för blogghjälpen att missa ett sånt unikt affärstillfälle.

Fortsättning följer.

22 kommentarer:

  1. Dentisar till halva priset! *tefatsstora ögon* Knasigt att det bara är i tyska landet de är så billiga. Naturligtvis hade det säkert rymts några askar till i bilen, men blogghjälpen gjorde en riktigt bra affär ändå, tycker vi. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  2. Hon borde fått med det dubbla, minst! Men man får vara glad för det lilla. Bra att hon köpte Dentisar i alla fall! Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Alla är inte födda med din fina nos för affärer, och kanske har vi katter lättare att inse värdet av just den här typen av fynd.
    Men 20 askar är ändå ganska många, hos oss finns för tillfället ingen alls för matte använde alla våra Dentisar som mutor när jag testade selen och har glömt köpa nya. DET är däremot närmast oförlåtligt, tycker jag.
    Tassklappar

    SvaraRadera
  4. Men VA?!! Det ska jag genast jama till matte. Då ska hon ha MYCKET plats i väskan nästa gång hon åker till tyska landet. 20 askar är förstås inte så mycket, men det är ju i alla fall 20 askar mer än inga.

    SvaraRadera
  5. Varför har inte vi så billiga Dentisar för??? Du får skicka ner blogghjälpen med en lastbil så hon kan bunkra upp ordentligt.

    SvaraRadera
  6. Jisses vilken prisskillnad på Dentisarna !
    Tycker oxå att Blogghjälpen gått kunde kastat ut nåt annat o köpt ändå mer Dentisar :)

    SvaraRadera
  7. Va! 20 askar dentisar??? Men, mer än så kunde hon väl bära??? Kunde hon inte hyrt en lastbil eller nåt? Dentisar för nästan halva priset!!! *suckar längtansfullt

    SvaraRadera
  8. Det finns bara en sak att göra - hyra en lastbil och skicka ner några tvåbeningar att storhandla! För blogghjälpen kunde förstås inte ensam bära alla askarna - 20 st är ganska många att hålla i tassarna... eh, jag jamar, händerna när man skall bära ut dem till bilen. Och jag antar att hon redan hade handlat annat, mindre nödvändigt, som låg i bilen och tog upp plats? Fråga henne om hon inte kan göra en ny resa och då inrikta sig enbart på Dentisar, leverkorv och andra nyttigheter!

    Tass från klosterkatterna genom Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
  9. Härligt att ni är tillbaka :-)
    Attans att blogghjälpen skulle missa ett sånt bra tillfälle.
    Men tur att hon fick med sig 20 askar i alla fall :-)

    SvaraRadera
  10. 20 askar med dentisar? *stora ögon* Oj vad många! *slick om nosen* Fast det är klart att hon borde ha tagit med sig ännu mer, men hoppas hon köpte med sig annat gott också. Tyvärr har inte tvåbeningar samma affärssinne som du Lilja, annars hade hon kunnat fyllt hela bilen med dentisar och så hade ni kunnat sälja dentisar och tjänat massor av pengar.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  11. Findus, Isak och Rasmus, Njaej så där heltokigt var det väl inte för att vara blogghjälpen, men det kunde varit mycket bättre.

    SvaraRadera
  12. Dui och Deco, det är rätt, man kan inte vänta sig så mycket av tvåbeningarna.

    SvaraRadera
  13. Frasse, jag märker nu att det finns de som har det ännu värre än jag. Hoppas matte genast köper nya denitsar till dig. Det är du sannerligen värd.

    SvaraRadera
  14. Gustav, det räcker nog inte med bara en väska när din matte åker. Ge henne åtminstone 5-6 stycken.

    SvaraRadera
  15. Sippo, jag undrar också varför dentisar kostar så mycket här hemma. Vi borde göra uppror!

    SvaraRadera
  16. Kjelle Bus, bra att du håller med mig. Hon kunde gott kastat ut allt hon hade i bilen och lastat den med dentisar.

    SvaraRadera
  17. lillies lya, hon borde ju hyrt en långtradare minst!

    SvaraRadera
  18. Imma, jag ska se om jag kan skicka ner nån med en stor lastbil för att köpa dentisar. Såna här tillfällen får ju bara inte gå en ur tassarna!

    SvaraRadera
  19. Kattfamiljen, ja 20 askar är ju bättre än inga, men tänka om hon hade kommit hem med 2000 askar! Det hade varit nåt det.

    SvaraRadera
  20. Alice, precis vad jag tycker. Fast jag tror inte vi skulle kunna sälja så många, eftersom de behövs här.

    SvaraRadera
  21. Jag älskar ju tempation av samma märke som allas era älskade dentisar(jag gillar inga godisar som är nyttiga på något vis såsom dentisarna ska vara för tänderna, så jag totalvägrade dem, när matte köpte för länge sedan), hur eller hur för att komma till saken, de hade specialpris på temptation på Ö&B för 14,90(oxå halva priset), så då fick jag ett litet lager på dessa bunkrade...så håll koll om det kommer liknande pris på detta Ö&B, vad det betyder vet jag inte, men jag bryr mig inte..så länge lagret håller sig konstant;)

    SvaraRadera
  22. Turod, det var intressanta och viktiga nyheter. Ska genast säga till blogghjälpen att hon åker till Ö&B minst en gång om dan för att kolla priset på dentisar.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...