söndag 29 maj 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Jaha, så ha blogghjälpen kommit tillbaka efter att ha varit på semester några månader. Jag vill bara jama att vi har läst alla blogginlägg som vi brukar läsa under tiden hon varit borta, men vi har inte kommenterat mer än det sista.


Blogghjälpen har ju varit i det tyska landet. Min bloggkompis Gustav  känner ju väl till det. Där finns det bland annat leverkorv som han tycker om. Jag sa till blogghjälpen att hon skulle köpa det åt mig. Det gjorde hon faktiskt också. Hon hittade leverkorv på tub i en djuraffär. Jag tyckte inte det var så gott, men mamma och många av mina kompisar tyckte det var gott. Om ni tittar noga på dagens bild kan ni se en liten bit av leverkorven framför min nos.

I morgon ska jag berätta mer om resan till det tyska landet och hur blogghjälpen lyckades toka till det, precis som hon alltid gör när inte det finns en tassfast katt i närheten.

20 kommentarer:

  1. Leverkorv på TUB??? Det var det konstifikaste? Korv är någonting fast och runt som man skär i skivor, enligt min erfarenhet. Förstår om du var skeptisk till tub"korven". Men blogghjälpen gjorde väl så gott hon kunde, det är inte så lätt att hitta rätt i ett annat land.

    SvaraRadera
  2. Hej Lilja! *vinkar glatt med tassen* Vi hart saknat dig jättemycket! Vi misstänker att du har haft fullt upp med att sköta katthemmet nu när blogghjälpen varit borta. Hoppas det gick bra på familjedagen också.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  3. Äntlgien tassar ni igen! Vi har saknat er! Blir spännande att se vad som hänt! Nosbuff

    SvaraRadera
  4. Härligt att blogghjälpen är tillbaka! Hoppas att hon hade en trevlig resa, och förstås att ni kissar på katthemmet haft det bra under veckan. Synd att du inte tyckte så mycket om tubkorven, men den gladde ju flera av de andra missarna. Det är nästan så att vi blir sugna på att skicka iväg matte på en korvinhandlingresa också. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  5. Vi hälsar blogghjälpen varmt välkommen hem! Synd att du inte var där med din hjälpande tass när hon tokade till det. Ska bli spännande att höra vad det var som hände!
    Är också lite MISStänksam mot tub-leverkorven, men man ska inte döma ut något förrän man har prövat på det själv. Men jamarns, nu blev både matte och jag sugna på riktig leverkorv... :-)
    Tassklappar

    SvaraRadera
  6. Så bra att blogghjälpen hittade hem till slut. Och att hon hade leverkorv med sig. Även om du inte gillade det nå't vidare. Nu lägger vi oss och sover för att vara vakna när du berättar om blogghjälpens tossigheter!
    nosgos å gottisar, nosbuff å råttisar
    Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
  7. Så bra att blogghjälpen hittade hem igen !
    Leverkorv på tub ??!!
    Dom hittar då på i det där tyska landet visst :)

    SvaraRadera
  8. MEN, så vi har saknat dig missevän, så nu är vi så jamarsnyfikna på vad blogghjälpen hade tokat till det??
    *Funderar oxå*
    Eh
    Leverkorv på tub??
    Korv brukar man ju skära i skivor, har vi oxå hört.
    Det är inte klokt vad dom kan hitta på i det däringa tyska landet.

    Tass

    SvaraRadera
  9. Tror att blogghjälpen skulle bett Gustav om hjälp, då hade det nog blivit rätt.

    SvaraRadera
  10. Vi är också jamarglada att blogghjälpen är hemma från det tyska landet igen och vi hoppas att hon har haft en riktigt trevlig resa! Mår alla bra på katthemmet? Det där med leverkorv på tub lät praktiskt för katter som inte har några tänder... vi känner en perser i Stokholm som heter Beata och som fick tänderna utsparkade av en tvåbening en gång, och hon kan bara äta riktigt mjuk mat. Hennes nya matte är fankattisk på att ta hand om henne och ser till att hon får jättegod mat som hon inte behöver bita...

    Hälsa blogghjälpen så gott från oss - vi gillar henne skarpt!

    Tass från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
  11. Gustav, nä, det är inte lätt att hitta rätt i ett annat land, särskilt inte om man heter blogghjälpen. Fast hon sa att hon inte kunde köpa vanlig leverkorv eftersom den kanske inte skulle hålla sig i bilen, och då skulle vi bli sjuka. Så nån tanke hade hon ju i alla fall.

    SvaraRadera
  12. Alice, det har varit jättemycket att göra hela tiden. Familjedagen gick bra, men jag fick jobba hårt för den!

    SvaraRadera
  13. Dui och Deco, vi har saknat er med och alla våra andra bloggkompisar också.

    SvaraRadera
  14. Findus, Isak och Rasmus, jag tycker ni ska tänka över om det verkligen är värt att matte är borta flera dagar för att handla korv!

    SvaraRadera
  15. Frasse, jag har ju förutsett att nåt skulle gå på tok när blogghjälpen var ute på egen hand. Men flera av mina kompisar tyckte om tubleverkorven i alla fall.

    SvaraRadera
  16. Marice och Kajsa, bra att ni är på hugget när jag berättar mer om blogghjälpens resa.

    SvaraRadera
  17. Kjelle Bus, visst hittar de på. Men jag är inte alldeles säker på att jag skulle tycka om riktig leverkorv heller faktiskt...

    SvaraRadera
  18. Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan, ni ska strax få läsa mer om blogghjälpens resa.

    SvaraRadera
  19. Sippo, det hade kanske blivit lite bättre, men grejen är ju att hon tror att riktig leverkorv hade blivit förstörd i bilen och då hade vi blivit sjuka i magen. Och det vill ju inte blogghjälpen.

    SvaraRadera
  20. Imma, det var det värstaste, sparka ut tänderna på en katt. Hur kan man? Men Beata fick det i alla fall bra senare i livet. Blogghjälpen hälsar att hon gillar er skaprt också!

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...