måndag 7 mars 2011

Katten Ross på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ross på Södertälje Katthem.

Jaha, ähum, nu är det ju så att det har blivit lite konstigt här. Fast på ett kul sätt.


Jag har nämligen fått en intresseanmälan, och i morgon ska det göras hembesök! Om jag har riktig tur får jag alltså ett eget hem snart! Nåjam, jag fortsätter att berätta om mig tills allt är klart.

Vi kom alltså in i huset hos den där tjejen och hon ringde till många tvåbeningar för att höra om några kunde ta hand om oss. Till slut blev det så att alla utom jag och min syster Rachel fick ett eget hem. Vi fick komma till Södertälje Katthem istället.

Jag tyckte det var jättekul att komma hit, men Rachel var lite rädd. När vi kommit hit var det en farbror som undersökte oss. Han kallades för vettis. Han var snäll. Han tittade noga på mitt öga och sa att jag hade ett sår på hornhinnan. Det lät jättekonstigt, tyckte jag. Jag hade inte ont på hornhinnan.

I alla fall fick jag droppar i ena ögat. Det var lite obehagligt men det gjorde inte ont. Vettisen sa att jag nog inte var blind, bara att det såg lite konstigt ut. Jag förstod inte vad han menade. Jag mådde jättebra.

På katthemmet var alla snälla mot mig och jag busade och gosade med allt och alla.

Jag ska berätta mer om det i morgon.

22 kommentarer:

  1. Men oj, det är väl det bästa som hända, om du redan får ett eget hem! Håller verkligen tassarna för att det ska bli verklighet.
    Droppar i ögat har jag också fått flera gånger när jag slagits med inkräktare. Det är inget vidare med droppet, det tycker inte jag heller.
    Ska bli spännande att läsa hur det går i morgon!

    SvaraRadera
  2. Jamars, så snabbt det gick! Jag menar, att blogga sig till en egen matte/husse... *stora ögon* Men vi är jätteglada för din skull och hoppas verkligen att hembesöket går bra i morgon. Håller tassarna för dig!

    Nosbuff från Jenny, klosterkatt. De andra klosterkatterna hälsar också, förstås.

    PS. Skönt att du berättar resten av din livshistoria innan du flyttar hem... annars hade ingen av oss kunnat sova mer, tror jag! DS.

    SvaraRadera
  3. MEN Kära Ross, så nu får vi hålla tassarna att det blir bra, det där egna hemmet du förmodligen får komma hem till, blir spännande.
    Det gick fort.

    Vi hoppas du hinner att berätta vidare om din historia inan du åker *hem*

    Tasskram
    Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

    SvaraRadera
  4. Då håller vi tassarna för att det går bra! Vi vill gärna läsa mera! Nosbuff

    SvaraRadera
  5. Så bra att du inte märker av ögat på något sätt. Om det ser lite annorlunda ut, är ju bara en oviktig detalj så länge allt fungerar. Vi hoppas förstås att hembesöket går bra. Tänk om du hittat din egen människa redan nu? Kurr och burr.

    SvaraRadera
  6. Mjausingen vilka roliga nyheter! *svansdans* Tänk om det alltid kunde gå lika snabbt för bloggkatterna att få egna mattar och hussar. *drömmer* Vi hoppas också du hinner berätta klart innan du flyttar och självklart håller vi tassarna inför hembesöket!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  7. Hoppsan, här går det undan minsann. *glad* Hoppas du hinner berätta klart innan du måste packa.

    SvaraRadera
  8. Nämen! Åh vad underbart att du ska få ett hem. Det tycker både jag och matte. *kurr*

    SvaraRadera
  9. OJ, snabba tassar här!
    Vi håller alla tassar för dig!
    Nosbuff

    SvaraRadera
  10. Gustav, visst är det det bästa som kan hända att jag får ett eget hem. Vi får se hur det går.

    SvaraRadera
  11. Jenny, det har varit en nervös dag, och jag vet inget ännu, men håller så klart tassarna. Jag fortsätter berätta min historia så länge jag är här på katthemmet.

    SvaraRadera
  12. Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan, ja det gick fort. Blogghjälpen säger att så här fort borde det gå för alla katter, förutsatt att mitt hem blir godkänt förstås. Är det inte bra får jag stanna tills rätt människa kommer.

    SvaraRadera
  13. Dui och Deco, jag håller också tassarna. Jag fortsätter berätta mer sen.

    SvaraRadera
  14. Findus, Isak och Rasmus, ni säger precis som de gör här på katthemmet. Att ögat ser lite annorlunda ut spelar ingen roll så länge jag inte har ont.

    SvaraRadera
  15. Alice, blogghjälpen tycker också att det borde gå jättefort fär alla katter att få ett kanonhem. Ingen katt borde behöva vänta länge på det, men samtidigt är det bättre att det tar lite tid och blir rätt, än att det går fort och blir fel.

    SvaraRadera
  16. Sippo, jag hoppas också jag hinner berätta lite mer, men jag vet inte ännu hur hembesöket går, så jag kanske berättar mycket mer.

    SvaraRadera
  17. Nikita, jag hoppas allt går bra. Då har både du och jag fått hem. Fast sen måste vi fortsätta hålla tassarna för alla våra kompisar som är kvar.

    SvaraRadera
  18. Max och Måns, bussigt att ni fortsätter hålla tassarna! Det gör jag själv också.

    SvaraRadera
  19. Tänk om det är rätt människa som har hört av sig, det vore ju fantasstiskt om du fick komma hem så snabbt!
    Skönt att det inte gjorde ont i ögat. Droppar låter trist, men det kanske hade blivit värre utan dem. Och det viktigaste är ändå att du mår bra.
    Tassklappar

    SvaraRadera
  20. Jag hoppas verkligen att alla våra kompisar ska få bra hem. Matte och jag hälsar speciellt till Siri att vi önskar det. :)

    SvaraRadera
  21. Frasse, ja tänk om det är rätt människa! Det hoppas jag. Fast även om de gått snabbt efter det att jag börjat blogga, så har jag ju bott här ganska länge innan dess.

    SvaraRadera
  22. Nikita, jag hoppas också att både jag och alla mina kompisar här får ett toppenhem. Siri kommer nog också att få det, hon är så mysig.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...