tisdag 1 mars 2011

Katten Nikita på Södertälje Katthem tackar alla

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

I lördags morse var det mesta som vanligt. Visserligen var jag uppe tidigt eftersom jag lovat blogghjälpen att hjälpa till med Familjedagen, men det är jag ju van vid.

Men efter lördag eftermiddag har inget varit sig likt!

Tänk att till sist kom det en människa som såg lilla MIG! Inte bara mina kompisar, utan just MIG! Sen har allt bara snurrat fortare och fortare. Blogghjälpen var förstås sen med hembesöket, för det gjordes ju inte förrän dagen efter, men hon gjorde så gott hon förmår.

Sen kom ju matte med blogghjälpen till katthemmet efter hembesöket och vi fick gosa igen. Det kändes ännu bättre än på lördagen, för nu började jag ju känna henne lite, och jag förstod att det inte bara var nåt jag drömt - utan att hon faktiskt tyckte om just MIG.

Sen blev det ju lite jobbigt när jag förstod att jag skulle få vänta ända till onsdagen att åka hem, men jag tänkte att det måste gå. Jag har ju vant mig vid att vänta.

Fast så igår kväll ringde matte och sa att hon ordnat så jag skulle få åka hem redan idag! Gissa om det blev bråttom! Packningen måste kollas, leksaker sorteras, transportburen inspekteras, efterföljaren snabbutbildas och så säga hej då till alla mina kompisar.

Natten blev precis som jag väntat - sömnlös och orolig. När skulle  det bli morgon, när skulle matte komma, tänk om hon glömt bort mig! Massor av tankar for genom skallen.

Mycket riktigt hakade tiden upp sig rejält, precis idag. Det har aldrig tagit så lång tid för klockan att bli hämtningsdags som idag. Men så äntligen - hörde jag matte!

Eftersom inte blogghjälpen kunde vara på plats, eftersom meningen var att jag skulle åka i morgon, fick en annan snäll tjej hjälpa oss med papper och allt. Efter det blev det ÄNTLIGEN dags för mig att gå in i transportburen och åka hem.

Och nu har matte och jag redan skrivit min första blogg hemifrån: Nikitas blogg.

Blogghjälpen tycker det känns väldigt tomt utan mig på katthemmet, men hon är jätteglad att jag fått ett riktigt, eget hem. Vi har ju jobbat för det båda två.

Snart ska hon presentera en annan katt, en kompis till mig som också behöver ett eget hem. Hoppas ni stöttar och uppmuntrar även i fortsättningen.

Till sist vill jag tacka alla som hjälpt mig att vänta på den dag som inträffat idag. Utan er hade det varit mycket, mycket tråkigare och jobbigare.

Men vi hörs från min nya hemblogg! Nikita

21 kommentarer:

  1. *sniff* Vi är så glada över att du äntligen fått ett eget hem. Du har då verkligen fått vänta på att rätt människa skulle komma, men av din beskrivning så verkar hon vara värd all väntan.

    Vi ska genast tassa över till din nya blogg och lämna ett tassavtryck.
    Många svanskramar från både mig och Tindra, vars ögon är jätteblöta när hon läser om ditt nya hem. Fast det var visst en hemlis...

    SvaraRadera
  2. Kan bara jama TACK för allt fint jag läst om och av dig Nikita, och är så glad att du nu börjar ditt nya liv. Äntligen!
    Och så ska det bli spännande att se vem som tar över dina uppgifter!

    SvaraRadera
  3. Lycka till kära söta Nikita i ditt nya hem. Vi tror att du fått en jättebra matte, som var väl värd att vänta på. Vi lovar att fortsätta stötta din efterträdare på bloggen.

    Tassisar

    SvaraRadera
  4. lillie, den larvmajan, blir alldeles blöt i ögonen, men det har hon blivit varje gång hon tänkt på att du hittat din människa. Tack för alla fina inlägg - vi skall genast gå och leta reda på din egen blogg och vi är övertygade om att du lärt upp din efterträdare alldeles väldans bra!

    Lycka till gumman! Du har mycket kel och gos att ta igen!!
    nosbuff, kurr, öronpussar och allt sånt!
    Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
  5. Stort lycka till med din alldeles egna matte! Vi har också redan tassat in på er blogg.
    Nu väntar vi med spänning att både få läsa om ditt nya liv och sen att få se vem som blir nästa bloggmisse här!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  6. Jaha, här är man borta ett par dagar så flyttar du!
    Jamars vad glada vi blev!
    Lär upp din 2bening väl.
    Nosbuffar från oss

    SvaraRadera
  7. Kattson, vi förstår att saknaden av en svart liten kattskönhet kommer att ta ett tag att smälta - men samtidigt är lyckan över att Nikita hittat hem det överskuggande goda, eller hur?! *tröstbuff* & *svansdans*
    NosPussar Wikki

    SvaraRadera
  8. Det har varit så roligt att läsa dina funderingar den här tiden. Nu önskar vi dig och din matte all lycka i ert gemensamma hem. Naturligtvis kommer vi att tassa över till din nya blogg. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  9. Blir lite tårögd, är så enoooormt glad för din skull Nikita. Tänk så underbart att du fått en alldeles egen matte :-D
    Skall genast in och kika på din nya blogg och skall bli spännande att lära känna den nya katten som skall börja blogga här efter dig.

    SvaraRadera
  10. Du väntade så länge vännen. Väntade på den rätta!

    Nosgos på dig Nikita

    SvaraRadera
  11. Sippo, ni har verkligen varit trogna under den tid jag bloggat. Hoppas ni fortsätter stödja min kompis som tar över bloggen nu. Och ge en liten extra puff till Tindra. Hon vet ju hur jag känner det idag.

    SvaraRadera
  12. Gustav, tack för allt stöd. Blogghjälpen håller på att intervjua min efterföljare nu.

    SvaraRadera
  13. Klosterkatterna, ja tänka att jag fick en snäll matte också! Yipeee!

    SvaraRadera
  14. Maurice och Kajsa, det gör inget om man blir blöt i ögonen när det är av glädje. Det har jag också blivit flera gånger.

    SvaraRadera
  15. Alice, jag tycker det är så kul att jag kan fortsätta blogga. Och sen måste jag ju berätta för alla hur jag har det nu, precis som du.

    SvaraRadera
  16. Max och Måns, där ser man att man aldrig ska vara borta när det sker viktiga saker!

    SvaraRadera
  17. Wikki, det är helt motstridiga känslor i mig just nu, men det är ju det är vi jobbat för hela tiden. Jag är SÅÅ glad för Nikitas skull.

    SvaraRadera
  18. FIndus, Isak och Rasmus, ni är ju några av dem som följt mig länge och troget. Hoppas ni fortsätter att följa både mig och min efterträdare.

    SvaraRadera
  19. Kattfamiljen, det verkar som om alla är jätteglada för min skull. Fast ingen kan vara lika glad som jag!

    SvaraRadera
  20. Nea, det var precis vad jag gjorde. Och blogghjälpen sa att hade inte min egen matte kommit nu så hade vi bara fortsatt vänta på henne. Men det känns skönt att hon kom nu!

    SvaraRadera
  21. Vi är så ända in i hjärteroten glada för din skull Nikita! Du är så fin och så snäll och så charmig och söt. Din matte måste vara överlycklig som får bli sambo med dig!
    Vi ses på din alldeles egna blogg i fortsättningen. Ska bli spännande att se vem som ska ta över efter dig!
    Många kramar och tassklappar

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...