lördag 26 mars 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Hela dagen har jag skissat på annonsen till Södertälje Posten som vi ska ha in. Det är inte så lätt att göra annonser må ni tro, men jag tror att den ska bli bra. Ska prata med blogghjälpen så kanske vi blir klara i morgon.

Sen berättade jag ju att jag tog en vilodag igår. Tur var väl det! Idag har jag och alla andra katter här på katthemmet, och säkert många andra också, blivit bjudna på fest hos Alice. Hon firar att det idag var ett år sen hon flyttade från katthemmet till sin matte. Jag antar att ni alla minns henne. Hon födde ungar ute och de bodde på ett tak. När en av ungarna ramlade ner från taket förstod Alice, som då hette Madonna, att det var farligt att bo kvar där. Då bar hon sina ungar, en och en, över en starkt trafikerad väg, med fara för sitt liv, över till andra sidan gatan. Där hade hon hittat en buske där de kunde bo.

Som tur var fanns det tvåbeningar som upptäckte henne och hennes ungar och de fick komma till katthemmet. Sen hade hon sån jamartur at hon fick ett kanonhem. Det är dit vi ska ikväll. Fast vi kan inte stanna, vi måste tillbaka efter festen. Men det ska bli jättekul.

16 kommentarer:

  1. Ha det så kul ikväll och partaja ordentligt!
    M&K

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att ni kommer! Här har vi fest hela helgen. Först firar vi att jag bott här i 1 år, sen har matte sagt att vi firar min födelsedag på en gång. Eftersom vi inte vet riktigt hur gammal jag är eller när jag har födelsedag så har vi bestämt att min "hemkommardag" även är min födelsedag. Hoppas alla våra bloggkompisar kommer och firar, det finns massor av godis, vitfisk och annat gott kvar. Eftersom vi inte har någon egen blogg så ger jag alla en inbjudan härifrån.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  3. Det blir säkert en toppenfin annons! Tänk att det redan gått ett år sedan Alice flyttade. Vi minns så väl berättelsen om ungen som trillat från taket, och den otäcka vägen med brummisar. *ryser* Vilken lättnad att veta, att Alice nu har en snäll människa och en kattkompis att ta hand om. Klart att det måste firas! Tre partysugna Stationkatter kommer tassande så snart partypälsarna har dammats av. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  4. O, så skojigt! Vi kommer, alla sju! Fest jamar man aldrig nej till... särskilt inte så här viktiga fester.

    Tror att annonsen blir jättebra, när du och blogghjälpen fått fnula lite med den. Lycka till!

    Tass från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
  5. Jamjamjam, vi tassar oxå med på den där festen, MEN det ser ut som om ni redan haft fest, den däringa kl. är ju snart ny dag, *FNISS*
    Hoppas iaf att ni hade trevligt på den där festen hos Alice.
    Oj, så fort den där tiden går, är det redan 1 år sedan hon flyttade hem till sitt nya hem, så roligt för Henne.
    Klart det måste ju firas oxå.


    Tassekram
    Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

    SvaraRadera
  6. Det är mycket att göra när man är Bloggkatt, du gör det jättebra tycker vi! Vilken fest det var igår hos Alice!! Superkul. Nu hoppas vi att vi snart kan fira att dina människor har kommit. Nosbuff

    SvaraRadera
  7. Översten, hur är det med honom?

    SvaraRadera
  8. Stackars liten som ramlade ner ifrån taket, jag rös när jag läste det. Men roligt att ni ska ha en fest hos Alice! Ha det bra! :)

    *Massa nosbuffar* <3

    SvaraRadera
  9. M&K, gissa om vi kalasade. Vi är jättetrötta idag!

    SvaraRadera
  10. Alice, det var jättekul igår kväll. Vi kommer gäran ikväll också. Särskilt om det finns vitfisk kvar.

    SvaraRadera
  11. Findus, Isak och Rasmus, kul att se er igår kväll. Kommer ni iväll också? Då fortsätter festandet hos Alice. Hon ska berätta hur hon satte sina ungar i säkerhet då, så det kommer bli jättespännande.

    SvaraRadera
  12. Imma, jag kanske ska ta med annonsen till festen ikväll och visa. Ni kommer väl? Alice har fest igen.

    SvaraRadera
  13. Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan, ja tänk att tiden går så fort. Alice har redan bott ett år i sitt nya hem. Och så har hon hunnit flytta med matte och storasyster under tiden också!

    SvaraRadera
  14. Dui och Deco, jag hade ingen aning om att det var så här mycket att göra om man var bloggkatt. Men det är jättekul. Man lär sig nya saker hela tiden.

    SvaraRadera
  15. Karlavagnen, det senaste jag hörde om Översten var att allt var bra. Tror han jättetrivs i sitt nya hem.

    SvaraRadera
  16. Elin, det var en riktig rysare må du tro. Alice var så rädd och orolig och dessutom alldeles ensam med ansvaret för sina ungar. Men hon är en duktig katt så allt gick bra.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...