tisdag 22 mars 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

De tvåbeningar som fanns på katthemmet var helt annorlunda än de vi var vana vid. Tänk att vakna och inte direkt börja undra vart tvåbeningen var nånstans så man kunde hålla sig undan. Nu vaknade vi och kände att vi inte behövde ha örnkoll på var tvåbeningarna var, för om de var i närheten så gjorde det ingent. De ville oss inget illa!

Nu har jag börjat undra varför det finne en enda människa som vill andra illa. Hur kan de få ut nåt av det. Jag har ju också märkt att det ofta är så att de som ger sig på dem som är mindre än de själva, egentligen är väldigt fega och rädda. Om de istället kunde koppla loss sin ilska och frustration och börja gosa med oss - tänk så bra de skulle må då! Och vi också förstås.

JAg tror jag ska börja jobba på att få de som är dumma mot djur att förstå detta, så alla blir gladare.

22 kommentarer:

  1. O Lilja, det vore välan underbart om man kunde få de dumma tvåbeningarna att bli snälla och goda istället! Det är något som vi här i klostret i Otterbäcken jobbar mycket på. Vi försöker tala om för dem om hur bra man mår själv av att vara snäll mot alla och hur mycket kärlek som man får tillbaka. Kärlek är ju faktiskt det enda som man kan riktigt ösa ut omkring sig och ändå ha massor kvar hela tiden. Tänk du Lilja, om vi kunde hjälpas åt att göra världen lite mer kärleksfull!

    Tassisar från Jenny och Majsan, fd Södertälje katthemskatter

    SvaraRadera
  2. Om någon kan göra det, så är det en katt! Ingen annan varelse kan nå fram till andra som kissekatter! Och för en människa, så finns det inget finare än att bli adopterad av en katt. Vad som än händer, så kommer den människan att finna lycka hemma!

    gottisar, nosgos och en massa sånt
    Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
  3. Mjau, det är en idé som kan förändra världen! Tänk, så bra dummisarna skulle må av lite spinn och gos. Och då skulle de vilja spinna vidare på det och sprida budskapet till sina dumma kompisar. Och på det sättet skulle det till slut inte finnas några dummisar kvar!
    Tassklappar

    SvaraRadera
  4. Du skulle kunna bli en jätte bra kattambasadör. Då skulle människor komma till dig och be om råd om hur man bäst tar han om sin katt.

    SvaraRadera
  5. Kärlek är det absolut bästa! Vad skönt att du har förstått att inte alla är dummisar. Nosbuff

    SvaraRadera
  6. Vilka kloka ideer du har! Tänk om man kunde komma på ett sätt att nå fram till dummisarna och få dem att förstå hur fel de gör!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  7. Ja, man kan verkligen undra varför somliga är elaka mot katter och andra djur? Det är väl något som är sjukt i huvudet. Håller med dig om att det är synd att de inte låter oss hjälpa dem med vår spinnterapi. Vi har ju så mycket kärlek att ge de människor som vill ta emot den.

    SvaraRadera
  8. Vilken bra idé du fick! För om någon dummis är dum mot andra, blir det ofta så att de andra i sin tur blir på dåligt humör och elaka. Vem vet vad de hittar på? Bäst är, om INGEN är dum. Svårt, men man måste börja någonstans. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  9. Vilken jamarns bra idé !!!
    Förstår inte heller hur 2-benta kan vara elaka vare sig mot djur eller andra 2-benta ??!!
    Du undrade över översättningen på min blogg.
    I dagens inlägg är det jag som skrivit både på engelska och svenska eftersom det är ett inlägg till Cat´s on Tuesdays oxå.
    Åh , den där google translater som man kan klicka på är minst sagt urusel och matte hon vill inte översättas till älskarinna :)
    Måste ju tänka på mina utländska tjompisar oxå ibland :)

    SvaraRadera
  10. Så bra du tänker, Lilja.
    Du kommer attbli en jättebra kattambasadör/Tassas det så/
    Vi önskar att alla, tvåbeningar kunde vara snälla, både mot djur och andra tvåbeningar, MEN så är det inte i denna värld, *Suckjam*

    Tassen till dig du fina katt

    Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

    SvaraRadera
  11. Verkar som en bra sak att jobba på.

    Nosgos

    SvaraRadera
  12. Jenny och Majsan, det vore jättebra om vi kunde hjälpas åt att får världen mer kärleksfull. Tänk vad många pengar det skulel bli över till kul saker ocm man inte slösade dem på krig och annat dumt.

    SvaraRadera
  13. Maurice & Kajsa, ja, svårare än så är det ju inte egentligen. Och ändå är det så svårt.

    SvaraRadera
  14. Frasse, det är precis så jag tänker. Måste jobba vidare på det här.

    SvaraRadera
  15. Sippo, och då kunde jag säga att jag har flera kompisambassadörer som också kan hjälpa till och tala om för människorna hur de skulle ta hand om en katt. Du ställer väl upp?

    SvaraRadera
  16. Dui och Deco, fast jag tycker det gick åt en massa onödig tid till inse att det finns snälla människor också. Det borde vi fått erfara redan från början!

    SvaraRadera
  17. Alice, vi får helt enkelt hjälpas åt att komma på nåt bra sätt att få dummisar att förstå att de ska bli snällisar.

    SvaraRadera
  18. Gustav, det vore ju nästan konstigt om allas huven vore fyllda med bra saker, en del får väl knasigheter i sig redan från början. Men det borde ju gå att få bort?

    SvaraRadera
  19. Findus, Isak och Rasmus, jag tänker lite som i sången "Ni ska inte tro det blir so-o-ommar, om inte nån sätter fart". JAg tror inte det blir nån ändring hos dumma människor om inte nån sätter fart på deras tankar och handlingar i rätt riktning.

    SvaraRadera
  20. Kjelle Bus, visst är det en jamarns bra idé. Dummisar borde omskolas redan i småskolan.

    SvaraRadera
  21. Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan, nej nu är det inte så att alla är snälla, men vi får börja jobba på att det blir så.

    SvaraRadera
  22. Nea, jag tror det är jättebra. Men det kommer kräva sin katt!

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...