måndag 14 mars 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Vi blev så klart rädda när matte såg så där arg ut efter telefonsamtalet. Vi tittade på varandra, mamma och jag och frågade oss om det var oss hon var arg på. Nu hör det ju till historien att det fanns många fler katter i vårt hem än vi, men mamma och jag höll ihop och hon försökte skydda och trösta mig så gott hon kunde.


Det var så klart lika synd om de andra katterna, men blogghjälpen har sagt att nu är det mig det ska handla om, och också i viss mån om mamma, Lillan, som också bor här på katthemmet.

Några dagar efter telefonsamtalet kom det hem en tvåbening som sa att nu måste matte faktiskt göra nåt åt alla katter. Då sa hon att hon hade ringt till katthemmet, men de kunde inte ta emot oss meddetsamma. Det var därför matte hade sett så arg ut när hon la på telefonluren.

Nehej, sa den andra tvåbeningen, vad tänker du göra åt situationen då?

Det berättar jag mer om i morgon.

17 kommentarer:

  1. Morr! Husse har kanske en poäng när han säger att de flesta människor är grymma av naturen. Skönt att veta att i alla fall du sitter på katthemmet och har det bättre nu.

    SvaraRadera
  2. Usch, vad otäckt om de man bor hos går omkring och kanske är arg på en. Fast nu var hon kanske arga på andra också? Vi undrar så, hur det går nu för din mamma och dig. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  3. Fyjam vad spännande! *biter på klorna*
    Så det fanns ännu fler rädda katter... *Hänger med huvudet* Hoppaas ingen blev utslängd i kylan.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  4. Konstiga människor som har många katter, men inte vill ha några alls? Det måste vara något fel uppe i knoppen på såna. Stackars dig och de andra.

    SvaraRadera
  5. Tänk att ni var flera också. Vi är jättesura på din så kallade matte och husse( inga riktiga mattar och hussar gör så tycker vi). Nu måste vi få veta hur det går. Nosbuff

    SvaraRadera
  6. Men fy jamans vilken dum 2-bening !!!
    Skaffa katter man inte vill ha ??!!
    Verkar finnas många 2-benta som har fel på huvudet !!!
    Men det är ju jamars tur att det finns snälla 2-benta också :)

    SvaraRadera
  7. Åh, så ledsen jag blir. Hur kan man älska sina katter och sen bara plötsligt sluta göra det?

    Hoppas du snart får ett hem som med människor som gör sig förtjänt av att ha en så fin katt hos sig!

    Nosgos

    SvaraRadera
  8. Jamar så med: Nea thecat,
    *Hur kan man älska sina katter och sen bara plötsligt sluta göra det?*

    Vi fattar inte heller hur vissa tvåbeningar kan beté sig så mot djur ÖVERHUVD taget?????
    *FUNDERAR* ARRRRRRRG
    GRRRRRR

    Kattson undrade vad vi var glada över.
    Jo det var ju två katter som vi trodde att dom hade kastat ut oss från deras blogg, eftersom vi inte kunde komma dit : ( *suck*
    MEN det visade sig sedan att dom hade flyttat, det visste inte vi, men sedan kom dom tillbaka och gav oss sin sin nya blogg adress, så därför är vi glada igen att vi kan komma till dessa missar igen, förhoppningsvis, mjau.

    Tassentass
    Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

    SvaraRadera
  9. Sippo, din husse kanske har rätt, men många människor kan ju utvecklas så att det förstår att man vinner på att vara snäll?

    SvaraRadera
  10. Findus, Isak och Rasmus, ibland har jag undrat om hon egentligen var arg på sig själv, men det gick ut över oss.

    SvaraRadera
  11. Alice, om man inte kastrerar sin katter blir det ju bara fler och fler. Det är jättedumt att en del försöker spara några ynka kronor på att strunta i att kastrera sin katter. Det blir ju bara dyrare i längden, i alla fall för oss katter.

    SvaraRadera
  12. Gustav, ja, nåt fel måste det vara.

    SvaraRadera
  13. Dui och Deco, nej ni har alldeles rätt. Inga riktiga mattar och hussar beter sig mot sina katter som våra människor gjorde mot oss.

    SvaraRadera
  14. Kjelle-Bus, ja, vi får trots allt inte glömma att det finns många som är snälla mot katter och tar ansvar för oss. Dem belönar vi rikligt genom att ta tass om.

    SvaraRadera
  15. Nea, jag tror inte de älskade oss på riktigt. Vet inte alls varför de alls skaffade oss. Vi tycekr det är jättekonstigt.

    SvaraRadera
  16. Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan, vi förstår inte heller hur man kan ha en relation till en katt och sen plötsligt sluta att ha det! Bra att det löste sig med bloggadressen.

    SvaraRadera
  17. Matte och jag kan inte förstå varför sådana tvåbeningar skaffar katt. Och ännu mindre förstår vi varför man skaffar MÅNGA katter när man knappt verkar stå ut att se dem.
    Vi blir så ledsna när vi läser detta, men tröstar oss med att du är på katthemmet nu.
    Tassklappar

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...