tisdag 15 februari 2011

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Idag har blogghjälpen varit ute och slirat igen. Men inte hit. Nej hon har åkt åt precis andra hållet. Hennes matte har nämligen flyttat in på nåt som heter äldreboende. Med blogghjälpens vanliga tur skulle hon möta flyttgubbar på andra sidan stan halv 9 i morse. Det första hon hör när hon sätter på radion halv 7 är att vägarna är som skridskobanor i hela länet, även på det stora vägarna.


Det betydde att den väg som i vanliga fall tar 30 minuter att åka idag tog nästa två timmar.

Tänk om hon istället hade åkt åt andra hållet – till mig! Då hade hon säkert inte blivit försenad.

Och sen undrar jag – varför har det inte ordnats med äldreboende för katter? Det är ytterligare en sak vi måste ta tass i!

14 kommentarer:

  1. Bra hemma för alla katter är absolut det viktigaste!Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Vilken bra ide med äldreboende för katter! Fast det är klart, katter borde alltid ha ett hem och samma hem hela livet. Hmmmm, det där tål att fundileras på en del.... Jag tror jag skall gosa ner mig under täcket på en gång och göra det.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  3. Fast jag vill ju inte precis flytta nånstans om några år. Däremot skulle jag gärna ta emot extra goshjälp i hemmet några timmar varje dag. Och så skulle katthemmen också kunna få extra tilldelning i form av äldrekattsvårdare som pysslade om de skröpligare katterna litet extra. Som en idé, till exempel.

    SvaraRadera
  4. hej!
    nej inga äldreboenden för kater! jag ska då bo kvar hos matte och husse heeeela mitt liv
    /tass från murre som fyller 7år i sommar!

    SvaraRadera
  5. Oj då, stackars blogghjälpen. Men det var ju skönt att hon inte körde av vägen i alla fall.

    Jag tycker nog att Gustav har en bra idé med att få lite extra äldrekattsvårdare som kommer hem till oss och gosar.

    SvaraRadera
  6. Usch för dåligt väglag! Det finns mycket att fundera kring när det gäller äldreboende. Vi önskar att det vore vanligt att äldre fick ta med sina katter när de flyttar till ett äldreboende. Fast det finns förstås massor att tänka på där också. Allergier, vem tar ansvar för katten om den behöver komma till veterinär och matte/husse är för krasslig att ta sig dit osv. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  7. Dui och Deco, det tycker jag också!

    SvaraRadera
  8. Alice, visst ska vi bo kvar i våra hem hela livet om det går. Fast ibland går ju inte det.

    SvaraRadera
  9. Gustav, det var en bra idé. Extragoshjälp när man blir äldre. Det får vi jobba vidare på.

    SvaraRadera
  10. Pip och Murre, det är klart att ingen katt ska kastas ut för att den blir gammal, eller av nåt annaat skäl heller, men ibland dör ju vår tvåbeningar före oss. Det är då det vore bra med ett äldreboende.

    SvaraRadera
  11. Sippo, ja det var tur att hon höll sig på vägen. Jag tycker också Gustavs idé är jättebra. Tänk om det kommer hem en jättesnäll tvåbening och bara sätter sig och gosar med oss ett par timmar om dagen, eller så.Och så ska ju tvåbeningen ha med sig godis, förstås.

    SvaraRadera
  12. Findus, Isak och Rasmus, tänk om man fick ta med sin katt till ett äldreboende. Det skulle vara bra både för de som bodde där och för katterna. Och det går ju att ordna på vissa håll, så varför inte på många fler?

    SvaraRadera
  13. Mjau, det är Stora mattes dröm - att få öppna ett ÄldreBoende för katter, men för sådana sjuka slitna gammelkatter på katthem som någon sällan vill adoptera... En plats där de ska få ha frid och sol sina sista år. Hon sa nåt om att köpa trisslotter igen, så håll tassar och tummar! (Det förra spelet på DrömLotto gav bara 61 kronor...) NosPuss Wikki

    SvaraRadera
  14. Wikki, jag hoppas så att Stora Mattes dröm går i uppfyllelse. Hoppas att de nya trisslotterna har inte bara 61 kronor på sig utan åtminstone 6-7 nollor till efter sig. Tänk så bra lite ålderstigna katter skulle må på Stora Mattes Äldreboende. Håller tassarna!

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...