måndag 14 februari 2011

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Idag har det varit jättekul att titta ut. Om man tittar alldeles nära fönstret och nosar lite, så blir det lite immigt! Sen kan man peta lite med tassen på imman och rita figurer:

Fast det är också det enda kuliga med den här kylan. Så fort det blir så här tänker jag på alla mina kompisar sominte ha nånstans att gå in. Tänk att vara alldeles ensam när det är mörkt och kallt och man är hungrig, ledsen och rädd. Jag vill nästan inte tänka på det, men jag vet ju alltför väl att det är så för många katter.

Undrar hur de känner sig som vet med sig att de kört ut en katt från sitt hem utan att se till att nån tar hand om den. Kan de sova på natten? Det kan ju knappast jag när jag tänker på dem, och jag har ju ändå inte kört ut nån.

Men det här är sånt vi får ta upp i Frasses Frasses blogg program. Eller hur Frasse?

13 kommentarer:

  1. Rita figurer är jättekul. Men du har så rätt i att man tänker på alla hemlösa stackars missar. *torkar en tår med tassen* Dummisar som kör ut sina katter på det där sättet. De borde få en omgång stryk säger husse.

    SvaraRadera
  2. Jag är så glad att du har ett fönster nu! Du kan ju inte tassa ut, men i fönstret är du NÄSTAN ute i alla fall.
    Jag tänker också mycket på alla stackars katter som inte har någon att komma in hos. Det är jättejobbigt att förstå att det faktiskt finns katter som har det så. *ledsen*

    SvaraRadera
  3. Att ha nospuss- och tassavtryck på fönstret är jättefina dekorationer, tycker vi. Håller med om att man blir sömnlös och ledsen från nos till svans när man tänker på hur eländigt alla katter utan hem har det. Alltid, naturligtvis, men alldeles extra kallt och hemskt under den här kalla vintern.

    SvaraRadera
  4. Mjau vi håller med att dom som kör ut katter i detta väder i ur och skur borde få en omgång STRYK!!!
    Vi ocgh matte blir så jamars ledsna när vi hör tala om sådana *s.k* människor*
    USCH, jamar ilsket!!!
    Vi har det iaf bra som får vara inne i värmen att vi önskar att ALLA katter borde få ha det så.
    Tänker på alla katter som går där ute och fryser :(

    Tassekram/
    Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

    SvaraRadera
  5. Det är skönt att vara inne och titta ut när det är så här. Vi tänker precis som du på alla stackars missar som inte har någonstans att ta vägen. Vi är ialla fall glada att du är inne. Nosbuff

    SvaraRadera
  6. Jag brukar sitta i fönstret och titta på snön och tänka på vilken otrolig tur jag har haft som först kom till katthemmet och sen hittade matte. Fyjam vad jag blir ledsen när jag tänker på alla missar som inte har haft samma tur utan är ute och fryser. *sniff*
    Jag hoppas att både du och massor av dina kompisar snabbt får egna hem så att nya kissar kan få komma in i värmen.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  7. Sippo, jag tycker som din husse. De är jättedumma som kör ut sona katter!

    SvaraRadera
  8. Gustav, visst blir man ledsen när man tänker på sina hemlösa kompisar. Det som ställer till det så för katter borde straffas ordentligt!

    SvaraRadera
  9. Findus, Isak och Rasmus, det är ju trots allt lite mindre svårt att vara hemlös när det är vamt och skönt ute, men inten katt borde behöva vara det nån gång!

    SvaraRadera
  10. Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan, det är verkligen bara "så kallade människor" som gör på det viset. En "riktig" människa är snäll och omtänksam mot katter.

    SvaraRadera
  11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  12. Dui och Deco, det är helt perfekt att bara titta ut genom fönstret när det är så här kallt ute. Då trivs man bäst.

    SvaraRadera
  13. Alice, du hade verkligen tur som fick ett jättebra eget hem. Tänk om du och dina unga hade tvingats vara ute i den här kylan *ryser*

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...