tisdag 18 januari 2011

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Idag har det varit en lugn dag, och det var skönt. Man känner att man behöver vila sin lilla kropp ibland.


Blogghjälpen och jag har skrivit tackbrev till alla som skänkt pengar till oss i december. Tackbreven kommer lite efter man skänkt pengarna, eftersom vår snälla kassör måste göra nåt som heter bokslut först. Tänk vad tvåbeningarna håller på!

Nåjam, vi är i alla fall väldigt glada för att så många skickar pengar till oss. Vi katter uppskattar ju särskilt när det står att det ska gå till godis, men blogghjälpen, som är lite humorbefriad, tycker att det viktigaste är att vi får till vanlig mat, mediciner, kattsant och annat nödvändigt. Sånt tycker jag man skulle få automatiskt?

12 kommentarer:

  1. Jag tycker också att nödvändigheter som kattsand och mat borde skänkas av regeringen eller nåt. Det slängs ju ut massa pengar på dumheter hela tiden, så varför inte göra något vettig?

    SvaraRadera
  2. Håller med om att det livsnödvändiga borde man få. Då blev det mer pengar över till gottigheter! Matte brukar skänka summor till några katthem varje månad. Hos en del katthem kan man specificera vad man vill att pengarna ska gå till - fast det gör inte matte. Hon menar, att de som jobbar med kissarna vet bäst vad som behövs just då. Vissa månader är det kanske mer till mat (specialmat), andra gånger medicinkostnader. Ett tips, som vi tror att vi såg från någon läsare i Wikkis blogg, är att man kunde vara "försäkringsfadder" för katter på något (minns ej vilket) katthem. Om det är något som ni har, så skulle matte vara intresserad. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  3. Håller också med om tt livsnödvändiga saker borde man få av tex kommunen. Fast nog tycker jag att en viss godisranson borde ingå i det också... Vår matte resonerar precis som Stationskatternas matte, att de på katthemmet vet bäst vad som behövs, fast jag håller med dig Nikita när det gäller godis.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  4. Det är väl bra med både och men vi håller med om att de livsviktiga sakerna bör man få ändå. Man behöver ju ta det lite lugnt ibland också. Nosbuff

    SvaraRadera
  5. Jag önskar jag kunde trolla så det regnade BÅDE mat, godis och allt annat ni behöver där på katthemmet. Stora högar skulle det bli. Undrar bara var jag ska hitta en trollstav?

    SvaraRadera
  6. *FNISS* *FNISS*
    säger som Katten Gustav
    undrar vart man kan hitta en trollstav??
    *FUNDERAR*

    Tass på dig du fina katt.

    Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

    SvaraRadera
  7. Sippo, jättebra förslag. Du är ju ledande kattpolitiker så du kanske kunde ta ett jam med dina människokollegor om saken?

    SvaraRadera
  8. Findus, Isak och Rasmus, vi vet att er matte brukar ge pengar till oss ibland. Det är jättesnällt. Det där om försäkringsfadder vet jag inte riktigt hur det fungerar. Katthemskatter kan ju tyvärr inte försäkras, vad jag vet.

    SvaraRadera
  9. Alice, som tur är finns det flera snälla människor här på katthemmet som brukar ta med godis till oss. Det syns ju inte i några papper, men vi katter märker ju att vi får godis.

    SvaraRadera
  10. Dui och Deco, visst borde vi ju få livsnödvändiga saker gratis, men vi är glada att så många människor stöder oss så att vi kan fortsätta finnas på katthemmet.

    SvaraRadera
  11. Snälla Gustav, leta efter trollstaven!

    SvaraRadera
  12. Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan, kan inte ni hjälpa Gustav att leta efter trollstaven?

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...