tisdag 27 juli 2010

Katterna Pelle och Trulsa berättar


Hej, det är Pelle och Trulsa på Södertälje Katthem.

Nu har vi haft spännande grejer på gång. Blogghjälpen har skickat vår insändare som vi la ut på vår blogg för några dagar sedan till 3 olika tidningar idag. Hoppas alla publicerar den. Hon ska nog fortsätta att skicka den till flera. Vi ska berätta om den kommer in.

Annars har det varit ganska lugnt. Vi tycker det är skönt att det inte är så himla varmt längre, utan lite mer lagom.

Sen är vi bekymrade över att det är så få som vill ta hand om oss katter på katthemmet. Vi skulle behöva jättemånga snälla människor som inget hellre ville än att ta hand om en eller flera katter. Helst oss, förstås, men också våra kompisar behöver människor.

Kan inte ni fråga ALLA ni känner och som är snälla mot katter, om de inte kan ta hand om några katter? Om alla tog hand om ett par katter i Sverige, då skulle det bli brist på oss! Har ni tänkt på det?

14 kommentarer:

  1. Matte har skickat in insändaren till vår Länstidningen här i stan. Vi får hålla alla tassar för att alla våra insändare kommer in, och att vi hjälps åt att skicka in många.
    Vi tycker också det är skönt med lite svalare väder, då orkar man busa och gosa mycket mer. Bus och gos är viktigt!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  2. Hoppas att tidningarna tar in insändaren. Den var ju jättebra! Det är hemskt tråkigt att inte fler upptäcker alla goa katthemsmissar som finns. Matte brukar prata "kattprata" med arbetskamrater på jobbet. Hoppas det hjälper någon kisse. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  3. Vi hoppas verkligen att tidningarna publicerar er insändare. Det borde de göra om de har mer än två fungerande hjärnceller, säger husse. Tänk om alla snälla människor tog hand om en kisse var... *drömmer*

    SvaraRadera
  4. Vi känner inte någon som vill ha fler kissar, dumt nog. Och här bor ju redan tre stycken, det tycker jag räcker. Men åh, vad jag hoppas att ni ska få komma till någon som tycker om er. Till dess är det skönt att veta att ni har det bra ändå där ni är. Bättre än de stackarna som är alldeles ensamma ute. *snyft*

    SvaraRadera
  5. Vad blogghjälpen har kommit långt! Matte är seg men vi ska buffa på henne så hon får tummen ur.. Matte brukar försöka prata katthem så ofta hon kan och hoppas att det hjälper någon katt. Vi håller tassarna för att ni får ert eget hem snart nu. Nosbuff

    SvaraRadera
  6. Säger som Katten gustav:
    vi känner inte heller ngn som eventuellt vill ha katt/er
    vi är redan 4 hittekatter här hemma
    så matte tycker det räcker säger hon, mjau
    Hoppas det kommer tvåbeningar framöver och vill ha er oxå, som gillar katter, håller tassen *högt* för det!
    Tassekram på er/
    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan

    http://katternasblogg.blogg.se/

    SvaraRadera
  7. Hej Alice. Jättebra att du hjälp matte med en insändare. Vi måste jobba hårt för att får folk att fatta att vi är viktiga varelser som är värda att bli bra behandlade.

    SvaraRadera
  8. Hej FIndus, ISak och Rasmus. Hälsa er matte att hon gör precis rätt. Att tala om för andra människor att vi finns är ett bra sätt att få folk att förstå att de ska ta hand om oss katter!

    SvaraRadera
  9. Hej Sippo. Vi hoppas att många människor har tillräckligt med hjärnceller för att ta hand om oss katter. Vi behöver varenda människa, och de behöver oss!

    SvaraRadera
  10. HEj Gustav. Det var synd att du inte kände nån som vill ta emot katter. Men fortsätt leta är du snäll. Rätt som det är kanske det dyker upp nån!

    SvaraRadera
  11. Hej Dui och Deco. Vad snäll er matte är som talar för oss och andra katthemskatter. Vi behöver verkligen några som hjälper oss. Hoppas din matte snart hittar några som vill hjälpa oss och våra kompisar.

    SvaraRadera
  12. Hej Anonym. Det är synd att er matte inte vill ha fler katter, men vi hoppas att nån annan snart kommer och vill ta hand om just oss.

    SvaraRadera
  13. Ja det vore bra, själva så har vi tre stycken som var övergivna. Nu är de våra "barnbarn":-)))

    SvaraRadera
  14. Det är jättesnällt av er att ta hand om våra övergivna kompisar. Hoppas nån kommer på öppet hus idag och vill ha oss också.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...