måndag 26 juli 2010

Katterna Pelle och Trulsa berättar


Hej, det är Pelle och Trulsa på Södertälje Katthem.

Idag har vi haft fullt upp må ni tro! Eftersom flera bloggare tycker det vore bra om vi gjorde gemensam aktion för att höja statusen på oss katter så har vi skissat på ett brevförslag som vi la ut som ett särskilt blogginslag tidigare idag.

Som kloka Sippo säger: Om vi fortsätter att visa att vi katter inte längre tänker finna oss i att vara femtielfte gradens medborgare. Vi kräver rättigheter! Något måste hända!

Om det finns tillräckligt intresse, så kan man kanske trycka upp flygblad och tröjtryck. Det finns inga gränser förutom de vi själva sätter.

Vi tycker det vore jättebra om vi kunde samarbeta, alla kattälskare. Snart är det högsäsong för övergivna katter och kattungar och det dröjer inte länge innan vintern och kylan är här. Vad som kan hända med de katterna då vet vi alltför väl.

Problemet är bara att det inte är helt lätt att få insändare publicerade. Man får inte vara för aggressiv, inte för ordrik o s v. Men om ALLA som läser den här och andra kattbloggar kunde komma överens om att skicka samma insändare till ALLA tidningar ni kan komma på, då måste ju nån reagera! Tänk t ex om Sörmlands Nyheter, Barometern, Svenska Dagbladet o s v får samma insändarförslag från 4-5 olika skriftställare – då borde de ju fatta att nåt är på gång! Nämligen vi katter! Låt oss försöka. Maila insändaren till så många tidningar du kommer på!

6 kommentarer:

  1. Precis vad jag tycker! *klappar tassarna* Katter landet runt, förenen eder. *knuten tass*

    SvaraRadera
  2. Jamars vilka bra ideer ni kommer på! *klappar också tassarna*

    SvaraRadera
  3. Klart vi måste försöka! Nosbuff

    SvaraRadera
  4. Hej Sippo. tänk om ALLA katter i hela landet förenade sig och slog tassen i marken! Vilken duns det skulle bli! Då kanske människorna skulle vakna?

    SvaraRadera
  5. Hej Alice. Kul att du tycker det är bra idéer. Fast många måste hjälpa till för att det ska bli nåt av dem.

    SvaraRadera
  6. Hej Dui och Deco. Hoppas många, många tycker som ni. Om vi hjälps åt kan man inte strunta i oss!

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...