onsdag 21 juli 2010

Katterna Pelle och Trulsa berättar


Hej, det är Pelle och Trulsa på Södertälje Katthem.

Vi har lovat blogghjälpen att inte tjata om godis idag. Hon har sagt att vi ska få det i morgon och till dess får vi vänta.

Jahapp, då är det väl bara att vänta då. Fast det är jättelänge till i morgon.

Ibland får man ju visa ett tålamod som är nästan överkattligt. Nåjam, vi ska vänta.

Under tiden har vi funderat lite. Det finns ju en massa företag i Sverige. Många av dem har ett sponsorprogram. De sponsrar idrott, kultur och annat. Men vi har aldrig sett att de sponsrar katter. Nu undrar vi varför. Är det inte tillräckligt fint att sponsra oss? Är vi inte värda att sponsra? Vi har försökt få flera av de största företagen i vår stad att sponsra oss, men NÄ, det går inte. Däremot finns det flera mindre företag som ibland sponsrar oss.

Hur kan det komma sig? Vi tycker att stora bolag skulle går i spetsen för att sponsra lokala katthem. Då kanske vi äntligen fick lite högre status, och det är precis vad vi katter behöver.
Vi borde säga till ALLA större företag i Sverige att de skulle vinna på att sponsra katthemmen! Då skulle de nog gå bättre också, tror vi.

10 kommentarer:

  1. Hm, man tycker ju att stora företag borde ställa upp när mindre gör det. Men det är väl som vanligt, att vi katter inte är något värda i de stora människornas ögon. *sniff* Vi borde kanske tassa ihop ett protestbrev eller så.

    SvaraRadera
  2. Bra gjort av de mindre företagen att ställa upp för katthemmet, tycker vi! Vi har kikat lite på katthemmets hemsida och där finns ju namnen på de generösa företagen. Sådant kan mattar och hussar tänka på när de handlar. Man ska vara rädda om snällisar! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  3. vi håller med! Snålt av stora företag att inte sponsra. Men desto bättre av de små. I brist på godis skickar matte öronkli och gos. Nosbuffar

    SvaraRadera
  4. Kan bara jama instämmande med föregående jamare!
    Matte säger att hon gärna skulle se att några av de centrala mataffärerna hade en tunna eller liknande där man kunde lämna kattmat, sand och liknande man köpt som katthemmet sen kunde få. Hon har hört att det finns liknande på andra orter och att det fungerar bra.
    Kanske kan vara något ni kan framföra till nästa styrelsemöte?
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  5. Hej Gulle Trulsa: Idag fangade jag en fjader kotlett som jag tanke be matte posta till dej. I stallet blev matte bade arg och ledsen, det var en liten hackspett sa hon. Nu skams jag lite- hon fattar inte att jag gjorde det for dej... Din, Adam

    SvaraRadera
  6. Hej Sippo. Ett protestbrev vore nog bra. Skriver du?

    SvaraRadera
  7. Hej Findus, Isak och Rasmus. Visst ska man gynna de företag som sponsrar oss katter. De andra borde man strunta i tills de lärt sig!

    SvaraRadera
  8. Hej Dui och Deco. Hälsa matte och tacka för öronkliet och goset. Det behövs också. Massor!

    SvaraRadera
  9. Hej Alice. Jag tror att det finns nån affär i Nykvarn som ger burkar till oss katter. Men så har vi frågat andra stora kedjor om det kan ge burkar som blivit buckliga, eller torrfoder som nyss gått ut till oss, men det säger att det har som "pålisy" att kasta sånt! Slöseri, tycker vi!

    SvaraRadera
  10. Hej Adam. Ibland fattar inte våra tvåbeningar att vi faktiskt har inbyggt i våra gener att vi ska fånga fåglar och möss och annat. Jag tycker du var jätteduktig och blir alldeles varm när jag tänker på att du skulle posta den till mig. Hoppas matte är mer positiv nästa gång ti fångar nåt.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...