fredag 14 maj 2010

Katterna Findus och Falaffel berättar



Hej, det är Falaffel och Findus på Södertälje Katthem.



Som ni minns så klarade Findus av att låta sig klappas av en av tjejerna på katthemmet. Efteråt visste han inte riktigt om det verkligen hade hänt eller om det var en dröm. När han väl fått klart för sig att det var verklighet blev han jättestolt och glad.

Då började han tala om för mig att det inte var farligt att bli klappad. Nåja, jag bjöd på den. Är det verkligen inte det? Sa jag. Näej, det är inte ett dugg farligt, bara man aktar sig för dummisarna. Men såna finns det inga här, så du behöver inte vara rädd, Falaffel fortsatte han.

Jag tyckte det var jätteroligt att Findus blivit så framåt. På kvällen kom det en annan tjej in i buren än den som varit där på morgonen. När hon kom in sa hon är det i den här buren det har skett små underverk? Får man klappa er båda nu?

Findus satt alldeles stilla en lång stund och tittade på tjejen. Jag satt och tittade både på Findus och tjejen. Sen gjorde jag en gest med huvudet åt honom att han skulle gå fram och bli klappad. Då reste han sig, sträckte upp svansen och tog några steg framåt och buffade på den framsträckte handen. Sen blev han klappade, och vågade ta emot goset. Vilken kille, va?

Mer i morgon.

8 kommentarer:

  1. Det var verkligen storsint av dig att bjuda på den Falaffel. Det är riktig vänskap det. Människor har mycket att lära sig av oss. Att ni båda låter er bli klappade är verkligen mirakel. *sniff*

    SvaraRadera
  2. Ni är bra underbara båda två! Hoppas att er människa kommer snart. Matte skickar gos runt öronen och kli på magen. Nosbuffar

    SvaraRadera
  3. Vilka killar ni är, båda två! Om det kommer nya, rädda missar till katthemmet, så kan ni ju hjälpas åt att berätta för dem att gos med snälla människor är myyysigt. Findus har redan börjat öva lite genom att jama det åt dig, Falaffel. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  4. Håller med ovanstående, Mjau
    klart det finns snälla *Tvåbeningar oxå*
    Som vill att alla katter ska ha det bra som möjligt.
    Hoppas ngn Tvåbening vill ha er oxå, håller tassar på det, Mjau.

    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan

    http://katternasblogg.blogg.se/

    SvaraRadera
  5. Hej Sippo. Ja, när Findus blev så glad att han vågade bli klappad måste man ju bjuda på lite så han fortsätter vara glad. Och det är nog riktigt att människor har mycket att lära av oss. Tassen!

    SvaraRadera
  6. Hej Dui och Deco. Vi hoppas också vår människa kommer snart. Ge en buff till matte från oss.

    SvaraRadera
  7. HEj Findus, Isak och Rasmus. Vi ska hjälpa våra rädda kompisar så länge vi finns här på katthemmet. Det finns många som behöver vår hjälp.

    SvaraRadera
  8. Hej Anonym. Det är tur att det inte bara finns dummisar. Vi har lärt oss att många är snälla också. Vi hoppas en sån människa vill ha oss.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...