onsdag 12 maj 2010

Katterna Findus och Falaffel berättar



Hej, det är Falaffel och Findus på Södertälje Katthem.

När tjejen hade slutat klappa mig, vände hon sig till Findus. Han satt bredvid en liten bur som vi hade inne i buren. Han såg jätterädd ut. Jag tittade på honom och han tittade på mig. Jag blinkade sakta åt honom och sa, seså, gå fram nu. Det är inte farligt.

Han tittade på tjejen, sen på mig. Sen – resta han sig, sträckte på halsen och luktade på tjejens hand. Hon höll kvar handen så han fick lukta ordentligt. Sen försökte hon stryka honom på huvudet, men då blev det för mycket för honom. Han sprang och gömde sig.

Jag tittade strängt på honom och sa kommer du ihåg vad du lovade igår? Du skulle låta henne klappa dig, åtminstone en gång. Findus såg skuldmedveten ut och sa med ynklig röst, ja, jag ska låta henne klappa mig.

Så gick han fram en gång till mot tjejen som satt kvar i buren. När hon klappade honom på huvudet satt han kvar! Tjejen talade lugnt med honom och han vågade sitta kvar en lång stund. Sen reste sig tjejen och sa att han var jätteduktig. Då såg Findus jättestolt ut.

Mer i morgon
Falaffel

8 kommentarer:

  1. Åh, tänk att han vågade till slut! "blöta i ögat" Riktigt modigt gjort! Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Det var modigt gjort. Tänk vilken tur att Findus har dig som kompis och stödkatt. Findus har all rätt att se stolt ut.

    SvaraRadera
  3. Vi håller med tjejen. Vi tycker också att Findus var jätteduktig! Ni två kattkillar kan verkligen svänga stolt på svansarna, för ni är supermodiga båda två! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  4. Oj, så modigt! *torkar en tår på morrhåret* Man blir alldeles varm i hjärtat... ni skyggisar är så fantastiska som vågar och orkar ge tvåbeningarna en ny chans efter allt jobbigt ni varit med om - jag är full av beundran för er, skall ni veta! *svanshonnör*

    Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
  5. Hej Dui och Deco. JAg blev jätteglad att han också vågade. Visst är vi modiga?

    SvaraRadera
  6. Hej Sippo. Jag tror alla behöver en stödkatt, eller stödmänniska kan också gå bra. Bara de är snälla och vill en väl.

    SvaraRadera
  7. Hej Findus, Isak och Rasmus. Just nu svänger vi jättestolt på svansarna. Det nästan schvischar i buren.

    SvaraRadera
  8. Hej Imma. Det betyder mycket för oss att en så erfaren katt som du är stolt över oss. Vi är jätteglada att du och dina kompisar i klostret stöttar oss.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...