onsdag 5 maj 2010

Katterna Findus och Falaffel berättar



Hej, det är Falaffel och Findus på Södertälje Katthem.


Efter att vi hade fått det där sticket blev vi så trötta, så trötta. Jag tittade på Findus och hans ögon gick i kors. Sen minns jag inget förrän jag vaknade och då hade jag lite ont i baken och det kändes konstigt i ena örat också.

Jag tittade på Findus igen och han gäspade stort och sa att han också hade ont i baken och att såg att jag hade fått nån konstig färg i örat. Jag kliade mig lite och blev lite svart om tassen. Vi förstod inte det där riktigt, men nån dag senare, när vi piggnat till ordentligt, var det en av katterna i grannburen som berättade att vi blivit kastrerade och öronmärkta. Sen hade vi blivit vaccinerade också.

Vi förstod ingenting av det där. Vad betydde kastrerad? Vaccinerad? Öronmärkt?

Senare har vi förstått att alla välskötta katter har fått sån behandling. Utom de som ska användas som avelskatter förstås, men det ska inte vi. Blogghjälpen säger att det finns så många katter ändå, så vi ska inte ordna så det blir ännu fler.

Vi berättar mer i morgon.

Falaffel och Findus

10 kommentarer:

  1. Förstår att ni var lite förvirrade efter att ha vaknat upp. Men det var ju tur att grannkatten berättade för er vad det var. *tass*

    SvaraRadera
  2. Vi gissade att det var det som var på G, vi är också kattererade.Ni verkar ha fått bra grannkatter som talar om hur det fungerar. Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Åh ja missade de där med katterering. Trodde bara de var vaccinering som stod på menyn. Ni slapp i alla fall gå med dumstrut.

    Nospuss.

    SvaraRadera
  4. Mystiskt att bara somna så där, men det har vi varit med om också! Vilken tur att ni har så kloka grannkatter, som kan förklara vad som händer. Öronen och baken kommer vettisen inte att bry sig om någon fler gång, men nacksticket brukar upprepas. *nickar igenkännande* Kurr och burr.

    SvaraRadera
  5. Va kul att du vill vara veckans bloggare :D får önska dig lycka till :D

    SvaraRadera
  6. Hej Sippo. Ja, man blir ju lite omtumlad när man vaknar och märker att det hänt konstiga saker medan man sov.

    SvaraRadera
  7. Hej Dui och Deco. Här på katthemmet är de flesta katter trevliga. Det finns några som är väldigt rädda, men det är ju en annan sak.

    SvaraRadera
  8. Hej Nea theCat. Ja vi slapp strut på huvet och det var skönt. Vi blev återställda väldigt snabbt igen.

    SvaraRadera
  9. Hej Findus, Isak och Rasmus. Vi har redan råkat ut för sånt där nackstick en gång till. De har en del mystiska saker för sig här har vi märkt.

    SvaraRadera
  10. Hej MyzaaN. Va, veckans bloggare. Är det vi? Yippeee i så fall.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...