tisdag 25 maj 2010

Katterna Falaffel och Findus berättar



Hej, det är Falaffel och Findus på Södertälje Katthem.


Idag har det regnat utanför fönstret nästan hela dagen. Då är det ganska skönt att ha nånstans att bo med tak över huvet och god mat.
Vi har också haft tid att fundera och diskutera en del. Det gör vi ofta. Vi tycker att vi oftast kommer fram till väldigt bra saker. Som idag till exempel.

Vi har kommit fram till hur det borde vara i världen när det gäller katter. Det borde vara så att alla människor ville ha en eller flera katter. Men det skulle inte finnas så många katter så det räckte till alla, utan man skulle få stå i kö för att få en katt. Då skulle det ju bli status att ha en katt och då skulle man inte behandla oss så som man ofta gör nu.

Tänk om det skulle stå en kö här utanför dörren till katthemmet och vänta på att få ta hand om oss. Så släppte man in en människa och så fick vi katter gå och titta på henne eller honom och se om vi ville bo i det hemmet. Om inte skulle vi ta in nästa människa i kön o s v. Vad bra det skulle vara!

18 kommentarer:

  1. Strålande! Tänk om det vore så..drömmer. Vi vet att ni och alla katter på katthemmet längtar jättemycket efter er husse eller matte, håll ut-de kommer! Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Det vore verkligen bra om det var så! Då skulle alla fina missar slippa vänta onödigt länge på att deras människa kommer. Vad mycket fina idéer ni får, när ni sitter och funderar. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  3. Tänk vilken dröm att vi katter skulle få välja människor och inte tvärtom. Fast lite bestämmer vi ju när vi träffar en människa. Vi är ju inte skällisar som är glad för vem som helst. *hehe*

    SvaraRadera
  4. Vilka bra ideer ni har! Fast det vet vi ju att katter är ytterst kloka djur... ;)
    Ja i sånt här väder är det skönt att få vara inomhus med värme och god mat och gos.
    Ni skall se att era människor dyker upp snart, fast väntan känns lång. Jag vet ju hur tröstlöst det kan kännas ibland att vänta.
    Vi håller tassar och svansar för att både ni och alla andra på katthemmet får snälla egna människor snart!
    *uppmuntrande nosbuffar*

    SvaraRadera
  5. Vi håller med Sippo om att vi verkligen inte är som skällisar. Sen måste vi jama, att det är väldans bra funderingar ni har. Vi önskar verkligen att fler katter fick möjlighet att välja människa. Vi fick den möjligheten och gjorde det. Vi har inte ångrat oss, kan vi jama.
    Tass från Mozart och Vincent

    SvaraRadera
  6. Håller fullständigt med alla kompisar här, mjau
    TÄNK OM vi katter skulle gå omkring och titta på vilka människor vi skulle tänka oss att bo hos, *Fniss*
    Vilken dröm alltså.
    Det kommer en dag till er oxå: Findus och Falaffel, HÅLL UT.
    Inom ett par dagar så har ni oxå ett eget hem.
    Håller tassarna för er så det knakar.

    Tassekram till er båda!

    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan

    http://katternasblogg.blogg.se/

    SvaraRadera
  7. ja man får vara tacksam för det man har*spinn*
    /tass,ps nya dagsfärska bilder i bloggen!

    SvaraRadera
  8. Vi klosterkatter tycker att ni har kattligt kloka tankar om hur det borde vara! Fast vi tycker att det skulle finnas ungefär lika många katter som kattägda, så att ingen tvåbening som verkligen ville leva med en katt blev utan. Det är bevisat att människor mår bra av att ha katt... får lägre blodtryck, inte blir lika deprimerade, piggnar till och blir mer aktiva o.s.v. Tänk om man kunde få ut det budskapet lite mer! Tvåbeningarna är ju så om och kring sig när det gäller hälsa, så det kanske skulle vara ett bra argument? Fast kravet är förstås att katten mår bra - om inte katten har det bra, mår inte husse/matte bra. Det måste framgå tydligt, så att folk inte skaffar katt och tror att det skall räcka så, utan att de tar väl hand om missen...

    Tass från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
  9. Hej Dui och Deco. Vi vet också att våra människor kommer, för det har blogghjälpen också sagt. Hoppas de inte dröjer så länge till.

    SvaraRadera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  11. Hej Findus, ISak och Rasmus. Ja, vi funderar ut en hel del *nickar ivrigt*. Vi har många andra idéer också. Vänta bara får ni se.

    SvaraRadera
  12. Hej Sippo. Visst väljer vi lite själva, fast inte så mycket som vi kanske skulle önska. Skällisar håller ju tillgodo med det mesta *he-he*.

    SvaraRadera
  13. Hej Alice. Visst är vi kloka djur. Du om nån vet ju hur kämpigt det är att vänta på de rätta. Med fortsätt hålla tassar och svnsar för oss!

    SvaraRadera
  14. Hej Alice. Visst är vi kloka djur. Du om nån vet ju hur kämpigt det är att vänta på de rätta. Med fortsätt hålla tassar och svnsar för oss!

    SvaraRadera
  15. Hej Mozart och Vincent. Det känns uppmuntrande att det finns katter som valt sina människor. Hoppas vi också får göra det snart.

    SvaraRadera
  16. Hej Mimmi, Chicko, Tarzan och Sessan. Det är bra att så många som möjligt håller tassarna för oss. Det är lättare att vänta när man vet att andra stöttar oss.

    SvaraRadera
  17. Hej Kattliv. Jo, vi är nog tacksamma för att vi har katthemmet som hem, en del katter har ingenstans att ta vägen och har det jättesvårt.

    SvaraRadera
  18. Hej Imma och de andra Klosterkatterna. Det vore väldigt bra om det fanns precis så många katter som det fanns människor som ville ta hand om dem. Och visst är vi bättre än den värsta doktor på att hålla människor friska! Du jamar så klokt om att om inte katten mår bra så gör inte människorna det heller. Vi kan ju hjälpa varandra, ju.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...