torsdag 6 maj 2010

Katterna Falaffel och Findus berättar



Hej, det är Falaffel och Findus på Södertälje Katthem.



När vi hade stannat ytterligare några dagar i den där buren vi först hamnade i, blev vi utburna till ett annat rum. Där fanns det en större bur med eget fönster och allt, och där hamnade vi.

Det var lite kuligare, för det fanns flera andra katter i burarna runt omkring. Vi hälsade på alla genom vår burdörr och alla hälsade tillbaka och hälsade oss välkomna. Vi frågade dem hur det gick till att finnas här på katthemmet.

En av våra nya kompisar berättade att man blev omhändertagen här och att man fick mat, vatten, städning, omvårdnad och allt annat vi behövde. Det enda som saknades sa vår granne, var en egen människa, men varje torsdag och söndag är det nåt som kallas öppet hus. Då får besökare komma och titta på alla katter och har man tur så blir man utvald och får ett eget hem.
Det lät ju väldigt bra, tyckte vi, men vi visste inte riktigt om vi gillade det där med en egen människa. Vi var ju rädda för människor. Det tålde att tänka på hur vi skulle uppfatta det där.

Vi berättar mer i morgon.
Findus och Falaffel

6 kommentarer:

  1. Verkar vara toppenkompisar på katthemmet. Ska bli spännande att läsa hur det går nu. Eftersom det är torsdag idag håller vi tassarna för att ni och flera andra får era människor idag! Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Ja det är klart ni har hamnat rätt på katthemmet *mjau*
    Hoppas att det är ngn iaf som vill ha er framöver och att ni kommer till rätt hem.
    Låter ju lovande att det är iaf två besöks dagar för tvåbeningar att komma och titta på er.

    Tass, tass
    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan

    http://katternasblogg.blogg.se/

    SvaraRadera
  3. Skönt att komma till en större bur, och att kunna jama lite med de andra katterna. Visst funderar man på det där att ha en egen människa, när det mest är dummisar som man träffat. Fast de som kommer till katthemmet är nog snälla. Hoppas att er snällis kommer snart! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  4. Hej Dui och Deco. Här på katthemmet håller de flesta katter ihop och stöttar varandra. Fast våra människor har inte kommit ännu.

    SvaraRadera
  5. Hej Mimmi Chicko Tarzan och Sessan. Vi har det bra här på katthemmet, fast det är klart att det är nog bäst med ett eget hem. Fast vi vet ju inte säkert, för vi har aldrig haft nåt eget hem.

    SvaraRadera
  6. Hej Findus, Isak och Rasmus. Ja, det var bra med en större bur. Vi hoppas vi slipper fler dummisar i våra liv utan att nån snäll människa vill ta hand om oss istället.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...