fredag 30 april 2010

Katterna Findus och Falaffel berättar



Hej, det är Falaffel och Findus på Södertälje Katthem. (Om ni undrar vem det är som ligger bredvid mig (Falaffel) i korgen så är det vår kompis Petronella).

Det började så småningom bli lite kallare och råare på kvällarna. En dag såg vi mamma komma med nya små ungar, syskon till oss alltså. Vi tyckte mamma såg lite trött och sliten ut, men hon tog väl hand om ungarna. Det var faktiskt sista gången vi såg mamma. Vi hoppas hon har det bra, men vi befarar att hon går där ute fortfarande och kanske har fått ännu fler ungar.

En dag kom grannen till tanten över och sa att hon ville själv ringa till katthemmet och be att vi fick komma dit. Vi blev så klart oroliga. Vad var katthemmet för nåt? Vad skulle vi göra där? Fanns det elakingar där? Det var många frågor som dök upp. Vi bestämde oss för att vara försiktiga och inte låta oss fångas in och åka till katthemmet.

Det gick några dagar till. Grannen hade nu varit på tomten och försökt locka oss till sig. Men vi var inte så dumma att vi lät oss luras. Strategin var: ingen infångning!

Hur det gick berättar vi mer om i morgon.

Findus och Falaffel

14 kommentarer:

  1. Hoppas verkligen att det är bra med er mamma. Inte lätt att få nya ungar hela tiden, klart man blir trött då. Förstår att ni tyckte det där med katthem lät läskigt men vi tycker grannen är klok och tanten en stor egoist. Hoppas att ni får lite extra gott idag. Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Det är så synd om er mamma, kan ni inte forska efter henne, honorna ska inte behöva slita ut sig så o dö unga.

    SvaraRadera
  3. Åh nej, försvann er mamma också?! *förtvivlad* Ni har bett blogghjälpen att sätta upp efterlysningar efter mamma va? Förstår att ni inte var sugna på att bli infångade. Inte med den hemska erfarenhet ni hade av människor.

    SvaraRadera
  4. Säger som Xantippa, ni kan väl forska efter eran mamma och ta reda på vart hon är ngn stans och hur hon mår, maju.
    Många tasskramr till er båda.

    Mimmi
    Chicko
    Tarzan

    http://katternasblogg.blogg.se/

    Sessan

    SvaraRadera
  5. Åhh stackars er mamma. Snyft. Ingen rolig tillvaro för henne. Hoppas att någon har förbarmat sig över henne så att hon slipper det hårda utelivet. Vilken tur att grann tanten började agera iställer för ego tanten som ville se er leka.

    Många kramar från Helena, Krypto och Mysis

    SvaraRadera
  6. Vi hoppas verkligen, att någon människa eller katthem tagit hand om er mamma! Men det är kanske inte så lätt, för precis som ni så hade er mamma inga bra erfarenheter av människor. Tur att ni fick komma till katthemmet, även om ni säkert tyckte det var otäckt då. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  7. Kanske har er mamma fått bo hos någon snäll tvåbening. *hoppas*

    Vågar man gissa att er strategi miss-lyckades *fnissar*

    SvaraRadera
  8. HEj Dui och Deco. Vi hoppas också att allt är bra med mamma. Hon har inte haft nåt lätt liv. Vi fick lite extra godis idag!

    SvaraRadera
  9. Hej Xantippa. Vi kan tyvärr inte forska efter mamma, men om ALLA kattvänner hjälptes åt att hjälpa hemlösa katter så skulle det inte behöva bli så många som får det som mamma. Vi kan bara hålla tassarna för att hon har det bra just nu.

    SvaraRadera
  10. Hej Sippo. Eftersom det finns så många katter som har det svårt är det tyvärr omöjligt att leta efter just mamma. Vi hjälper så många katter vi kan på katthemmet, och det är trots allt ganska många. Fast vi önskar vi kunde hjälpa fler.

    SvaraRadera
  11. Hej Mimmi, Chicko, Sessan och Tarzan. Som vi svarat flera andra så har vi inte resurser att leta efter mamma. Men vi hoppas nån annan kattvän tagit hand om henne.

    SvaraRadera
  12. Det var jättesynd om mamma. Vi kan bara hoppas att hon har det bra nu. Vi tycker också att granntanten var bra, men det tyckte vi förstås inte när vi satt instängda i buren!

    SvaraRadera
  13. Hej Findus, Isak och Rasmus. Vi hoppas också nån snälla människa tagit hand om mamma. Vi skulle så gärna vilja hjälpa henne om hon behöver hjälp nu, men vi vet ju inte var hon är och ingen har möjlighet att leta efter henne.

    SvaraRadera
  14. Hej Nea theCat. Vi hoppas också att mamma bor hos nån snäll tvåbening som har hjälpt henne så att hon inte får fler ungar. Och - jo - vår strategi miss-lyckades kapitalt kan man säga.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...