onsdag 21 april 2010

Katten Sotis berättar



Hej, det är Sotis på Södertälje Katthem.



Nu är jag tillbaka igen efter gårdagens rapport från Madonna.

Idag har blogghjälpen varit på utflykt till landet. Hon var alltså på besök i mitt nya hem! Vi kommer att få bo i ett stort hus och där bor redan en snäll vovve. Utanför finns lagård med kor och hästar bland annat. Det finns även särskilda lagårdskatter. De har en speciell utbildning som inte vi har, så de brukar bo i stallet. Det ska inte vi göra, fast vi får gå dit och titta om vi vill. Fast inte direkt. Vi måste vara inne åtminstone nån månad först så vi vet var vi bor.

Men sen, lagom till det blir sol och sommar, får vi gå ut och in så mycket vi vill. Fast vi får vara inne också om vi hellre vill det.

En av mina kompisar som ska flytta med, har liksom jag, aldrig haft nåt riktigt eget hem. Vi har bara haft katthemmet som hem. Hon är fortfarande lite rädd av sig, men idag har blogghjälpen fått smeka henne flera gånger utan att hon ryggade tillbaka. Då blev blogghjälpen glad må ni tro. Fast nu kommer det ju hända så mycket i både hennes och mitt liv, så det kan hända att vi blir lite räddare ett tag, men sen kommer vi nog att tycka att livet är toppen.

Ni kanske undra hur länge vi får vänta på att åka hem? En hel natt! Det kommer nog bara att bli en massa snack i vår bur i natt och väldigt lite sömn, för i morgon eftermiddag kommer matte och hämtar oss.

Berättar mer i morgon.

Sotis

21 kommentarer:

  1. Det har verkligen gått undan för er. Tänk vilken tur att ni får flytta tillsammans. Ta nu väl hand om den lilla skyggisen när ni kommer till ert nya hem. *tass*

    SvaraRadera
  2. Men oj så fort ni ska hem! Självklart kommer vi att sakna dig massor men vi är jätteglada för din skull!"sniff" Tur att din kompis har dig med sig, för du är ju lite tryggare! Lycka till i ditt nya hem. Nosbuffar

    SvaraRadera
  3. Åh lilla vännen, vad underbart att du och dina vänner får ett nytt hem så snart. Dock känns det tråkigt att jag inte får säga hejdå till dig, du kommer att vara saknad! Jag tänkte bara ge ett litet tips till blogghjälpen som jag inte vet om du har visat henne... Sotis är ett geni när det kommer till leksaker som man ska dra upp med ett snöre så det vibrerar. Det kan han göra helt själv, vi har t.om. en video på när han gör det. Så du kan ju tipsa nya matte om att Sotis nog skulle gilla att ha en sådan leksak. Nu får jag och David, Kia och Baileys önska dig Sotis och dina vänner att lycka till! Massor med kramar och gos på magen från oss!

    SvaraRadera
  4. Redan imorgon? Då förstår vi, att ni har mycket att jama om inatt. Bra att ni är flera kompisar som flyttar tillsammans, så kan ni hjälpa varandra tillrätta. Vi är så glada för er skull! *torkar tårar* Kurr och burr.

    SvaraRadera
  5. Åhh vad roligt och höra! Hoppas ni kommer få det bra och jag kommer sakna er :( Är lycklig för eran skull!

    Kattkram/Volontär på katthemmet

    SvaraRadera
  6. Å, så underbara nyheter! Då godkändes ditt nya hem? En bondgård låter som ett härligt ställe för en katt, med hur mycket som helst att upptäcka... och ändå tryggheten med ett eget hem och en matte som tar väl hand om en, så att man slipper frysa och svälta. Vi är så jätteglada för din skull, Sotis, och för dina vänner som får flytta med!!!

    Lycka till nu, och tassa med Gud!
    önskar klosterkatterna genom Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
  7. ÅH vad glada vi är för dig, Sotis och dina kompisar.
    Vad fort det har gått oxå.
    Hoppas verkligen ni kommer att trivas i ert nya hem, mjau.
    Du får isf höra av dig sedan,
    så vi vet hur det går i nya hemmet.

    Tass tass
    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan

    *Matte är med och Grattar på ett hörn*

    http://katternasblogg.blogg.se/

    SvaraRadera
  8. åh vilken sötis!!!
    allt väl här?:D

    SvaraRadera
  9. Massor med grattis och lycka till!

    SvaraRadera
  10. Grattis Sotis, det finns inget battre an livet pa landet! Be din matte att plantera 'catnip', matte kaller det for KATTOL!! Kramisar, Adam & Zoe

    SvaraRadera
  11. Hej Sippo. Ja, det har gått fort, särskilt på slutet. Jag lovar att ta väl hand om min skygga kompis! *Tass*

    SvaraRadera
  12. Hej Dui och Deco. Här går det undan. Jag kommer sakna er också, men nu får jag ju annat att tänka på ett bra tag framöver.

    SvaraRadera
  13. Hej Karin, David, Kia och Baileys. JAg tror du måste tala om för blogghjälpen vad det är för leksak. Hon fattar inte så bra ibland.

    SvaraRadera
  14. Hej Findus, ISak och Rasmus. Vi har jamat som bara den i natt. Det är jättekul att vi får flytta flera stycken till samma hem. Hoppas vi kan berätta senare hur vi har det.

    SvaraRadera
  15. Hej Anonyma volontär på katthemmet. Vi kommer sakna er också, men som ni förstår måste vi nu koncentrera oss på allt nytt i vårt nya hem. Tasskram tillbaka

    SvaraRadera
  16. Hej Klosterkatterna. JAg vet ännu inte riktigt vad en bondgård är för något, men det läter väldigt spännande. Vi tror vi fått en topenmatte och toppenhusse!

    SvaraRadera
  17. Hej Mimmi Chicko Tarzan och Sessan. JAg hoppas matte hjälper oss att skicka en lite rapport framöver, men först måste vi ju bo in oss. Det tar ju lite tid.

    SvaraRadera
  18. Hej Emelie. Vad kul att du tycker jag är en sötis. Det tycker blogghjälpen också.

    SvaraRadera
  19. Hej Koko och Sisko. Tack för grattiset och lyckönskningarna!

    SvaraRadera
  20. Hej Adam och Zoe. VAd kul att du skriver så. JAg vet ju inte riktigt hur livet på landet är, men jag hoppas det är kul. Det tror jag det är. Ska prata med matte om catnip.

    SvaraRadera
  21. Karin, David, Kia och Baileys.28 april 2010 kl. 21:47

    Hejsan igen blogghjälpen! Det är en liten mus som man drar upp med ett snöre som vibrerar när snöret åker tillbaka igen. Det finns en sådan i Tazz bur på katthemmet. Om du hör något ifrån Sotis matte kan du tipsa om det för Sotis var så duktig på det och tyckte att det var så kul :)

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...