söndag 18 april 2010

Katten Sotis berättar



Hej, det är Sotis på Södertälje Katthem.



Nu har det nyss varit öppet hus här på katthemmet. Det var inte så många som kom, men några av mina kompisar fick intresseanmälningar i alla fall. Hoppas det går bra och att de får ett toppenhem. Det tycker jag alla katter är värda.

Nu när det börjar bli lite ljust ute ser det ju ännu roligare ut att få ett eget hem. Fast det är klart, det är ju många som överger sina katter nu också. Så fort det börjar bli vår och sommar kommer en del plötsligt på att de ska på semester och då passar det inte längre med en katt. Det är väldigt konstigt att andra familjemedlemmar får stanna i familjen, men inte katten.

När jag tycker det är lite tråkigt här brukar jag tänka att det är i alla fall bättre att vara här och bli omhändertagen än att springa omkring ute utan nån som bryr sig om en. Det har jag varit med om tillräckligt i mitt liv, och det hoppas jag slippa uppleva nån mer gång.

Fast sen finns det ju många som tar väldigt väl hand om sin katt också. En sån människa vill jag ha.

Jag berättar mer i morgon.
Sotis

6 kommentarer:

  1. Sotis du ska se att din människa kommer snart.
    Förstår att det är jobbigt att vänta.Uppmuntringsbuffar

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att några av dina kompisar fick intresseanmälningar. Vi hoppas att du också får en snart, Sotis. En så stilig, gosig kattkille måste det finnas en klok människa som vill ha! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  3. Du kommer få en människa som bryr sig om dig som man ska göra. Min husse säger att han skulle aldrig byta mig och Snuffe mot nånting i helaste världen! Han säger också att vi katter är i alla fall ärliga, till skillnad mot de flesta människor.

    SvaraRadera
  4. Hej Dui och Deco. Det kanske blir nyheter redan i kvällens blogg?

    SvaraRadera
  5. Hej Findus, Isak och Rasmus. Ja, som tur är finns det faktiskt både snälla och kloka människor.

    SvaraRadera
  6. Hej Sippo. Vi är jätteärliga, vi katter. Och nihar verkligen haft tur som fått en sån husse som ni har. Bättre kan det nog inte bli.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...