tisdag 13 april 2010

Katten Sotis berättar



Hej, det är Sotis på Södertälje Katthem.

Nu har ni fått läsa hur det gick till när jag kom till katthemmet och om min jobbiga resa innan jag vågade lita på människor. Jag tycker det är konstigt att en liten katt ska behöva vara så där rädd som jag var. Vem vinner något på det?

Nu är det människor inne i min bur varenda dag både morgon och kväll och ibland mitt på dagen också. Och kan ni tänka er – jag ser fram mot det! För några veckor sedan var jag ju dödsförskräckt om nån kom in i min bur och kröp ihop i ett hörn och väste. Idag är jag framme vid dörren och krafsar på den så fort nån kommer in i rummet så att de ska se mig och komma in och kela. I söndags fick jag ligga en lång stund i blogghjälpens knä medan hon klappade mig. Det hade inte gått för några veckor sedan, men nu tyckte jag det var jättemysigt. Och det tyckte blogghjälpen också.

Jag delar bur med två av mina bästa kompisar också, Julius och Jonatan. Blogghjälpen brukar säga att det är tur att jag har lite vitt på överläppen för annars skulle det vara jättesvårt att skilja oss åt. Så lika är vi.

Jag ska berätta mer i morgon.

Sotis

10 kommentarer:

  1. Vi förstår inte heller att man ska behöva ha det som du har haft det. Nu glädjs vi åt att du gillar att gosa och snart kommer din människa ska du se. Vi håller alla tassar vi har här. Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Säger precis som Dui och Deco, klart man inte ska ha det som du har haft det tidigare, kära sotis.
    Klart du oxå kommer att få ett tryggt hem framöver. Vi gläds oxå att du nu kan lita på tvåbeningar igen.
    Nospuff på dig sotis!

    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan

    http://katternasblogg.blogg.se/

    SvaraRadera
  3. Skönt att du kan ligga i blogghjälpens knä och mysa. Det är ju så vi katter alltid ska ha det.

    SvaraRadera
  4. Det är så tryggt att veta att du vågar lita på tvåbeningar nu, Sotis. För då kommer du och din blivande husse/matte att ha så mycket underbart gosande framför er! *glad* Och tänk, så modig du varit som vågat ge tvåbeningarna en ny chans... du är en riktig tiger, grabben!

    Tass från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
  5. Inte ska en katt behöva vara med om så hemska upplevelser som du. *sniff* Vi är så glada över, att du upptäckt att det är mysigt med snälla människor och att de kan gosa så att man riktigt spinner. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  6. Hej Dui och Deco. Det är jättebra at ni håller alla tassar. Jag behöver dom!

    SvaraRadera
  7. Hej Mimmi Chicko Tarzan och Sessan. Visst är allt mycket lättare när man vågar lita på människor. Fast ibland kan det ta lite tid att komma dit.

    SvaraRadera
  8. Hej Sippo. Jag hoppas jag kommer att få det så att jag alltid har ett knä att ligga i så småningom. Fast du måste hjälpa till att stödja mig tills det blir så.

    SvaraRadera
  9. Hej Imma. "En riktig tiger,va". Ja det kanske jag är. Fast en liten och snäll sån säger blogghjälpen.

    SvaraRadera
  10. Hej Findus, Isak och Rasmus. Jag håller med om att ingen katt, eller annat djur eller människa, borde behöva ha det så tråkigt som jag har haft det. Fast blogghjälpen säger att vi ska lämna det som har varit bakom oss och se framåt nu. Det är nog bra.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...