lördag 3 april 2010

Katten Sotis berättar



Hej, det är Sotis på Södertälje Katthem.



Jag hittade lite grann att äta, men det var inget gott och jag mådde ganska illa efteråt. Men det fanns inget att välja på. För jag vet inte vilken kväll i ordningen gick jag och la mig med en mage som skrek av hunger.

Nästa morgon hörde jag två bekanta röster utanför trappen igen. Det var tjejerna. Den här gången hade de med sig en stor låda. När jag titta fram försökte de få tag i mig, men jag drog mig snabbt undan igen.

Då ställde de in ett fat med mat som luktade jättegott i lådan. Jag låg en lång stund och tänkte på hur jag skulle göra. Jag var ju så himla hungrig, men å andra sidan insåg jag nästan vad som skulle komma att hända om jag gick in i lådan. Hungrig – eller fångad, det var frågan.

Till slut beslöt jag mig i alla fall för att jag måste ha mat. Jag kröp fram från trappen, in i lådan och började äta. Jag märkte inte ens när dörren till lådan stängdes, så hungrig var jag.

Vad som sen hände ska jag berätta senare.

Nu åker blogghjälpen bort några dagar och jag vet inte om hon hinner berätta mer då, men hon ska vara tillbaka strax efter påsk. Hoppas vi hörs då.

Sotis

10 kommentarer:

  1. Oj, oj, vilket svårt val! Man är jättehungrig och maten luktar så frestande, och så ska man behöva vara rädd att bli fast och att något hemskt kanske händer. *ryser* Kurr och burr.

    SvaraRadera
  2. Redan som kattunge ställdes du inför svåra val, din arme stackare. Trots att vi vet att du kommer till katthemmet, så ryser vi när vi tänker på hur du haft det. Säg åt blogghjälpen att inte åka på semester. Vi vill ju höra fortsättningen.

    SvaraRadera
  3. Säger som Sippo att vi vill höra fortsättningen
    efter att du blev instängd i den där lådan


    Tass/
    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan

    http://katternasblogg.blogg.se/

    SvaraRadera
  4. Vikka haftiga morrhar du har!!!! Du far ett eget hem snart det tror vi. kramisar fran Adam & Zoe

    SvaraRadera
  5. Matte har varit bortrest så vi har inte kunnat tassa på några dagar. Stackars dig vilket elände du har haft, vi förstår inte hur människor kan göra så "tårar på nosen". Men nu vill vi läsa fortsättningen. Nosbuffar

    SvaraRadera
  6. Hej Findus, Isak och Rasmus. Jag tror att bara en katt som varit utsatt för sånt här kan förstå hur rädd man kan bli.

    SvaraRadera
  7. Hej Sippo. Jag sa åt blogghjälpen att hon inte skulle åka, men hon gjorde det i alla fall. Fast nu är hon tillbaka så nu får jag hjälp att berätta vidare igen.

    SvaraRadera
  8. Hej Mimmi Chicko Tarzan och Sessan. Ja, ibland kanske det är bra med en liten paus så man hinner tänka efter ordentligt vad man ska skriva? Nu fortsätter jag i alla fall att berätta.

    SvaraRadera
  9. Hej Adam och Zoe. Blogghjälpen brukar också säga att jag har fina morrhår *generad*. Jag hoppas också att jag snart får ett eget hem.

    SvaraRadera
  10. Hej Dui och Deco. Det var värst vad alla ska på semester plötsligt. Bra att ni är tillbaka i alla fall.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...