torsdag 28 januari 2010

Katterna Majsan och Jenny berättar



Hej, det är Jenny och Majsan på Södertälje Katthem.

Idag skulle vi egentligen ha träffat blogghjälpen på öppet hus, men eftersom de inte har plogat där hon bor så kommer hon knappast ut med bilen, och hon tyckte det var dumt att ta några risker så hon valde att stanna hemma. Särskilt som hon måste hit i morgon bitti och hjälpa katterna i karantän. Hon räknar med att plogbilen kommer senare ikväll.

Då har vi, jag och Jenny, tänkt så här: det borde ju vara så att plogbilarna plogar först och främst hos dem som ska till katthem och hjälpa till. Sen kan de ploga hos alla andra. Men så gör de ju inte, och det tycker vi är tokigt. Vi ska se om vi på något sätt kan få till stånd en ändring där. Det vore bra om det gick.

Sen har vi inte hunnit med så mycket mer funderingar idag. Det tar på krafterna att klura ut saker och komma med konstruktiva förslag. Nu har vi vilat lite innan öppet hus så då ska vi hålla tassarna för att våra kompisar får jättebra hem, de också.

Jenny och Majsan

6 kommentarer:

  1. Att ploga hos dom som ska till katthem, är en utmärkt idé. Ni är verkligen på hugget med bra idéer. *klappar tassarna* Skönt att ni är innomhus och har det bra. *nosbuff*

    SvaraRadera
  2. Hoppas att ni har haft en bra dag ändå! Nosbuffar och Tasskramar till er alla!

    SvaraRadera
  3. Vi tycker att ni borde tassa iväg ett mail till kommunen om det där smarta förslaget! Att först ploga för katthemmets hjälpa-tillare. De borde såklart vara först på plogturordningen. Kanske på delad förstaplats med ambulansen? Hoppas att det kom många besökare till öppet hus! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  4. Hej Sippo. Visst var det en bra idé vi hade igår. Sen tycker vi också de ska ploga snarast på alla ställen där katter ska ut på olika uppdrag. Du sulle ju behöva plogat ganska snabbt, åtminstone när det inte är så väldigt kallt ute.

    SvaraRadera
  5. Hej Dui och Deco. Jodå, vi hade en bra dag i alla fall. Och idag var blogghjälpen här på morgonen så vi talade om en sak som ni kan läsa i dagens blogg om.

    SvaraRadera
  6. Hej Findus, Isak och Rasmus. Det var ett bra tips, att skriva till kommunen om plogningen. De håller säkert med oss.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...