tisdag 5 januari 2010

Katten Majsan berättar



Hej, det är Jenny och Majsan på Södertälje Katthem.


Dagarna gick. Jag började förstå att jag inte skulle få komma tillbaka till mitt gamla hem. De ville inte ha mig helt enkelt.

På katthemmet var alla snälla mot mig fast de stack mig i pälsen några gånger och så tvingade de i mig nån tablett som smakade jätteäckligt, men annars var de snälla.

När jag hade suttit i den där karantän ett tag fick jag flytta ut till en större bur i ett annat rum. Där fanns bland andra en tjej som hette Jenny. Hon var lite rädd av sig och de andra katterna i buren var lite elaka mot henne.

Jenny hade kommit till katthemmet alldeles före mig. Hon var ganska liten, men hade redan hunnit uppleva en del tråkiga saker. När vi nosat lite på varandra och börjat umgås lite började hon berätta om sitt liv för mig. Jag blev både arg och ledsen när jag hörde vad hon berättade. På nåt sätt kände jag att jag ville beskydda henne, så när de andra katterna var dumma mot henne försvarade jag henne riktigt ordenligt, så det tog inte lång tid innan de slutade med de dumheterna och vi blev alla sams i buren.

Som ni nog redan förstår blev Jenny och jag jättekompisar. I morgon ska Jenny berätta om hur hon kom till katthemmet, sen ska vi båda berätta vidare.
Majsan

6 kommentarer:

  1. Du är en riktig katt för din päls. Tänk att du gick i mellan och skyddade lilla Jenny. Man ska vara snäll mot dom som är mindre. Jag är jätteimponerad! *svanskram*

    SvaraRadera
  2. Sån tur för Jenny att hon fick dig till burkompis. Ibland tar det ju ett tag innan vi kissar kommer överens med varandra, så det var snällt att du ställde upp för henne. Kurr.

    SvaraRadera
  3. Vilken tur att du och Jenny har hittat varann. Det är skönt med kompisar! Nosbuff

    SvaraRadera
  4. Hej Sippo. Ja, man ska inte vara dum, särskilt inte mot de som är mindre och svagare än man själv. Det är fegt. Tror att du skulel gjort likadant. Majsan

    SvaraRadera
  5. Hej Findus, Isak och Rasmus. Ja ni har säkert erfarenhet av hur det kan vara när fler ska samsas. Men jag tycker inte man ska vara dum mot nån. Majsan.

    SvaraRadera
  6. Hej Dui och Deco. Ja, det var verkligen tur att vi hittade varandra. Vi är världsbästa kompisar. MAjsan

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...