fredag 8 januari 2010

Katten Jenny berättar



Hej, det är Jenny och Majsan på Södertälje Katthem.



Ni som läst vad som hänt mig hittills förstår att jag blev rädd när tjejerna sa att de måste göra nåt med mig. Sedan min familj flyttade hade jag ju tyvärr inte bara haft trevliga erfarenheter av människor. En del kan vara väldigt elaka mot oss katter. Jag vet inte vad det är för fel på dem.

Men nu hände i alla fall det att en av tjejerna tog fram en lite låda som hon satte för örat, sen började hon prata. Inte med kompisen utan med nån annan. Jag hörde att hon sa: men KAN ni inte ta emot henne direkt, vi vet inte vad vi ska göra med henne annars. Sen dröjde det en lång stund, så sa hon men jättebra, tack, vi kommer med det samma.

Sen lyfte hon upp mig och gick mot bilen, men då tyckte jag det verkade så läskigt så jag försökte göra mig fri och sticka iväg. Men hon höll ett fast grepp om mig och sa till den andra tjejen du får köra så håller jag i katten eftersom vi inte har nån bur.

Så satte de sig i bilen och jag satt i knät på den ena tjejen. Det var ganska läskigt både att åka bil och att inte veta vad som väntade.

Efter en stund kom vi fram till ett hus. Jag kände inte igen mig alls. Vad var det här för hus? Vem bodde här, och vad skulle jag göra här?

Det var bara några av alla frågor som snurrade runt in min lilla skalle. Ni får veta mer om det i morgon.
Jenny

4 kommentarer:

  1. Läskigt förstår vi..och att åka bil och att bli fasthållen..Vi gissar vart du är på väg men det ska bli spännande att läsa.Hoppas att ni katter får lite extra gott idag när det är fredag. Tasskram till er alla!
    Ps:Vårt kattgräs är havre och det kanske är lättare att få tag i!

    SvaraRadera
  2. Bilar kan låta läskigt, tycker vi med. Om man redan är lite rädd och osäker är det klart att du ville smita. Tur att du följde med i alla fall!

    SvaraRadera
  3. Hej Dui och Deco. Vi fick LITE godis idag. Fast här på katthememt säger de att vi får nog hålle igen lite grann. Det finns ju inte så stora ytor att röra sig på, som i ett eget hem, så därför får vi inte så mycket godis som vi skulle vilja ha. Ska be blogghjälpen titta efter havre. Tack för tipset. Jenny

    SvaraRadera
  4. Hej Findus, Isak och Rasmus. Ja, även om jag inte trodde det då så var det tur att jag inte smet iväg. Det har jag förstått nu. Jenny.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...